Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 november, 2018

Monstera – är det verkligen en snygg växt???

Vad jag gillar och inte gillar det är jag väldigt tydlig med men just nu vet jag dock inte vad jag ska tycka om min monstera. Jag är inte bra på det här med växter, jag vet. Gröna fingrar har jag aldrig fått hur mycket jag än jobbat på det.

Min monstera har levt här hemma i flera år och jag har verkligen inte tagit hand om den på bästa sätt. Usch och fy – nu är jag skyldig till missvård av växter igen.

Men att monstera är så poppis måste ju ha att göra med att den är så lättskött. Den liksom lever vidare, kämpar, trots att den kanske inte får så mycket kärlek.

Nu har dock min monstear växt sig lite vildvuxen och jag funderar på att ge den till någon som kan ta bättre hand om den och ge den den kärlek den förtjänar. Ska först göra ett försök att se om vår kärlek ändå kan få leva lite till.

I det här fönstret har den stått och då den bara har en väga att slänga ut sina grenar mot blir den ju liksom vriden och ensidig. Grenarna har tvingats ut mot rummet medan bladen så gärna vrider sig bakåt mot ljuset. Så kan vi ju inte ha det!

Vad jag har emot monstera är just denna! Den här apfula pinne som monsterna tydligen så gärna vill ha för att klättra på. Men som i alla relationer så måste man ju både ge och ta. Vill nu denna gröna vän ha den får jag ge den.

Jag testar att binda upp monsteran på den.

Men hallå så fult! Näe!!! Inte alls så jag känner att den ska se ut. Är detta inte lite kejsarens nya kläder? Är den verkligen så snygg???

Ja, den ska få sig nu lite bättre rymd och se hur den gillar det och kommer må. Vår parterapi fortsätter ett tag innan jag/vi känner om det är dags att gå skilda håll…

Comments (2)

 • Jag älskar mina monstreror (heter det så i plural?) för bladens skull och det faktum att de överlever hos mig oavsett hur jag missköter dem. Jag avskyr den fula pinnen så jag har tagit en vanlig blompinne av den lite grövre modellen och det funkar jättebra.
  Elefantöra däremot hur kul är den egentligen?

  Ha en fin helg!

  • Så häftigt hur de lever trots att de inte får så mycket omvårdnad. Det är jag så tacksam för, annars hade det varit rätt kal här, ha ha.
   Ja, det får nog bli en vanlig pinne för den där bastgrejen är ju galet ful Tack för tips.
   Elefantörat har något söttfult över sig. Håller med, inte helt hundra på den.

   tack det samma
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.