Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 november, 2018

Tips på enkla paketinslagningar med en tvist

Tips på enkla paketinslagningar är ett inlägg i samarbete med Designtorget

Här kommer en film som jag och Designtorget spelade in i mitt kök för ett tag sedan. Jag har längtat så efter att få visa er den och ge nya tips på enkla paketinslagningar. Med en liten tvist.

Jag fick ett superroligt uppdrag och ja, lite av en utmaning också kan man säga. Jag fick samma inslagningasmaterial som nu finns i Designtorgets paketinslagningsdiskar där du också kan slå in dina julklappar med som du köper hos dem; ett naturfärgat papper och två snören, svart och vitt. Med dem skulle jag göra helt olika paketinslagningar och så klart skulle de vara juliga. Samma bas, helt olika resultat – så kul uppgift. Hoppas du blir inspirerad!

 

Tips på enkla paketinslagningar med en tvist

Alltid när jag ska lösa någon kreativ nöt så brukar jag vrida och vända på det (både fysiskt och i huvudet) så mycket som det går och se varje del på nytt sätt. Som med det veckade pappret – det är enfärgat men skulle jag kunna göra det mönstrat? Ja med skuggor – som blir när det är vikt och veckat. Och sen så är det kul att göra paket som blir unika. Inget paket kan bli det andra likt för det är handen som skapar vikmönstret som avgör.

I filmen slår jag in tre saker som är riktigt bra julklappstips om du även är ut efter lite uppslag på det: Stumpastakenhyllkonsolen Pythagoras och lilla glasväxthuset Grow.

enkla paketinslagningar

Sedan kan en “vanlig” paketinslagning göras himlans piffig med små pynt som papperskottar,  julhängen eller varför inte en ljusslinga?

Så vad tycker du? Lyckades jag med uppdraget; ska tre olika paketinslagningar med samma bas?

Sugen på fler tips på paketinslagningar till jul?
Skär en dekorativ mistelkvist på paketet
Lär dig lacka som ett proffs
Gör en dekorativ blomma med toarulle (!)

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.