Följ mig:
Tips & Trix

Ställ brödet på ändan & det håller sig färskare längre

12 januari, 2019

Är du som jag en stor fantast av långa helgfrukostar och bygger upp en mysig frukostbuffe. Det är ju bara så mysigt med att kunna gå och bre sig en macka lite då och då medan jag sippar på mitt kaffe och bläddrar i dagens blad. Faran är bara att när varorna far illa av att stå framme. Mejerivaror kan surna lite, grönsaker slakar och bröd torkar. Med glaskupa på osten och behålla lock på varor så kan det bli brunch av den påbörjade frukosten. Med det färska brödet har jag fått lära mig ett omvälvande grepp som gör att brödet håller sig färskt länge under en långfrukost.

Kanske du redan gör så här men jag har helt missat och kommer alltså få färska bröd längre resten av mitt liv, ha ha.

Håll brödet färskt längre

Det är alltså att när du skivat upp ditt önskade bröd tar du den resterande limpan och ställer på ända. Snittytan får vänds ner mot skärbrädan och det mjuka färska brödet göms från rumsluften. Ja, så självklart ju.

Och för att förvara färskt bröd i påse? Det kan läsa om HÄR.

Vill du ha fler smarta life hacks från köket? Kolla då in HÄR.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close