Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 februari, 2019

Påsken är sen i år men våren är tidig

“Påsken är sen i år!” Det är är en mening som jag hört ett otal gånger senaste tiden. Det är väl så, när man börjar planera sin tid och boka in träffar och man har sagt att man ska ses i påsk inser att det är ju superlånga bort. Det blir en påsk med lätta kläder kan jag hoppas.

För påsk har firats i både snöstorm och försommarvärme genom åren. Jag som har en förkärlek för skärtorsdagen och påskkärringspromenader minns just dem – ibland lättklädd och ibland iför overall.

Men om nu påsken är sen så är våren väldans tidig. Såg på nyheterna att våren kommit till södra Sverige rekordtidigt. Härligt. Och läskigt. Är det bara en avvikelse från normen eller är det klimatförändringen???

Stora tankar men oavsett vill jag även ha vår här. Gör det jag kan med att ta in ett körbärsris i vas. För ris i vas måste ju inte vara påskris.

Och när solen då letar sig in, starkt och lågt, ger det hopp om ljusare tider.

Så vackert när solen träffar de små skira körsbärsblommorna.

Så sött när det blommar lite var som helst i riset.

Lille Birger. Vår stingslige, egna katt. En riktig livsnjutare. Tänk den som ändå fick leva ett kattliv för en dag. Sova nästan hela tiden, dra ut i skogen och äga allt, komma in i värmen och få maten serverad och sedan somna om.

Får frågor om det inte blir mörkt med mörka väggar – då vi har så stora funkis fönster med massa ljusinsläpp blir det aldrig mörkt. Bara helt underbart. Aldrig ångrat att vi målade om.

Njuter av den spirande våren här inne tills det sätter igång där ute. Då ska jag likt en marskatt äga skogen jag med!

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.