Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

14 april, 2019

En tripp till Bromma Blocks för hela familjen

En tripp till Bromma Blocks är ett inlägg med Bromma Blocks

Jag är så glad för att nu berätta att jag är stolt ambassadör för Bromma Blocks. Och jag är också lite rörd för det är ju liksom på hemmaplan och med en historia från förr för mig personligen.

Som Bromma-bo är Bromma Blocks ju mina hoods och dit vi åker nästan var helg. Det är veckohandlingen på Coop, nya vårskor för barnen på XXL, klippa hela familjen, ny festblåsa på H&M, köpa maskmedel för katterna, äta Västerorts godaste kebab, fixa kalaspresenter till kompisar eller bara fönstershoppa lite i en skön atmosfär. För rätt som det är möter man en granne och blir stående en stund och snicksnackar.

Jag är ju även uppvuxen i Bromma och då åkte vi också dit men då hette det B&W-stormarknad och de här gamla flygplanshangarerna var, för mig som barn, oändligt stora. Så starka minnen från denna plats och lite magiskt att nu vara tillbaka men med egna barn.

Jag är uppvuxen med föräldrar utan körkort så då var det buss dit och om det ville sig illa (?) och vi fyndat massor fick vi ta taxi hem. Nu har jag ju den lilla egenheten att inte heller ha körkort så jag uppskattar väldans att både buss och spårvagn tar mig dit men mest uppskattar jag att min make är världens bästa bilförare. (Och mitt mål är att jag ska ta körkort 2019 så nu ska det äntligen ske!)

Vi brukar ofta göra så att vi delar på oss då vi har lite olika önskemål och to do-listor. Senaste vändan gick jag med äldste sonen och hans givna mål vid varje besök är att strosa i zoo-affären. Han är verkligen världens djurvän. Alla djur. Han tom står och spanar på de skalbaggar, larver och kackerlackor, som är menat som mat till reptiler, och tycker om dem. Själv ryser jag.

“Åh vad jag skulle vilja ha en sköldpadda hemma!” säger sonen med stora ögon. Jag försöker säga att de lever 80 år men får oförstående blickar tillbaka…

Gnagare är jag däremot så makalöst förtjust i men så länge vi har två katter hemma är det ingen bra idé, eller hur??

Med en laddning kattmat mötte vi upp de andra för en annan favorit här är att inta lördagsgodiset på Honeycomb.

Blir en alldeles lagom kuckelimuck skulle jag och Karlsson på taket säga.

Jag hade lite shopping att göra och blommor står alltid högt på önskelistan.

Hos Studio Flora får man inte bara se på vackra blommor utan även mysa med goa Thea som jobbar där. Djurväns-sonen fick mysa på riktigt nu.

Bromma Blocks välkomnar även alla hundägare att ta med hunden på shoppingen.

Vad vill jag ha i påsk? Jo färg och blommor! Blommor som kan få torka fint och bli evighetsbuketter. Här är det rosa brudslöja och rosafärgad fjädersparris. Så fina båda två… vilken ska jag välja??? Måste fundera lite…

Tog en tur på övervåningen till Akademibokhandeln, Cervera och Hemtex för mina ärenden. Pennor och skissblock kan jag aldrig få nog utav.

Avslutade hela turen till Bromma Blocks på Coop som nu är helt nyrenoverat och kan faktiskt stoltsera med titeln “Sveriges största Coop”.

Utöver en veckohandling fick jag även med mig fina saker till påsk och hemmet.

Det gröna portugisiska kålporslinet är jag så förtjust i och äntligen slog jag till på en liten skål. Världens sötaste lilla parmesanhyvel var ju så perfekt till pastamiddagarna istället för att riva osten. En äggklocka hade vi ingen. Så tråkigt att sätta timer på mobilen. Mjuk och fin korg som både håller äggen trygga och varma. Och så snyggodis till påsk så klart.

Och så ser du valet av blommor: den rosa brudslöjan. Kommer stå fint på bordet men sedan torkas och få leva vidare och bli evighetsblomma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.