Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 juni, 2019

Trädgårdssöndag & barnen skapade en saftbar

Och där försvann helgen i ett nafs! Jösses vad tiden rusar nu, måste verkligen påminna mig om att njuta av denna ljuvliga tid, de ljusa långa kvällarna och framförallt alla blommor.

Och just syrenen blommor något helt magiskt just nu. Eller det har blommat som mest och jag ser nu hur det börjar sloka bland blomklasarna. Ytterligare skäl att njuta än mer.

Och igår söndag njöt vi massor på eftermiddagen. Förmiddag gick åt till kalas och inhandla sådant där man ska inhandla. Men eftermiddagen var det shorts och barfota i trädgården.

Dotter och lillkille höll på med något hemligt i trädgården. Vi fick inte se, absolut inte tjuvkika men när dottern bad om de “snyggaste drinkglasen” kunde jag ana vad det skulle bli.

Med stor pompa och ståt öppnades dörren från köket till trädgården och vi blev välkomnade till deras Garden Bar!

Dessa två! De har en fantasi och ett sätt att leka som får mig att gråta av lycka. De kan skapa de mest fantastiska världar som bara de ser. Hoppas de får ha kvar detta hela livet.

Med en trädgård i sommarvärme och helt vindstilla kunde denna saftbar inte träffat bättre.

Lär bli fler besök i denna Garden Bar.

Eftermiddag övergick i kväll och ljuset låg kvar om än lite lägre. Vad bra jag mår av ljuset! Tror nog vi alla kan skriva under på eller hur?!

Våran Birger är en sådan njutarkatt. Finns alltid plats att slappa på. Gärna nära, men inte direkt på oss.

Och äntligen kom då vår nya hängmatta upp till barnens stora glädje.

Vår gamla hade gått sönder så nu hade jag köpt en ny. Missade bara att kolla ordentligt på måtten… Den nya var påtagligt mycket mindre än den förra.

Jag provade den även jag och jag föll ur på de två första försöken, ha ha. Tjoff och jag låg där som en skalbagge med benen i luften. Inte mitt bästa köp!

Tur då att kidsen är mindre och klarar det bättre men endast två åt gången så de tre barnen få turas om. Det kan bli en sommarutmaning som heter duga det! So far so good

Men om vi backar bandet lite med en annan sak.

Denna ljuvliga lite rufsiga syrenberså ska få sig en rejäl sittplats nu.

Syrenbersån är från när huset byggdes 1940 har vi fått reda på, blev alltså lagd redan vid första ägaren och syrenträden fyller snart 80 år! För två år sedan beskar vi dem helt, kapade rubbet och nu, två somrar senare, blommar de helt ljuvligt som sagt. Magiskt!

Men ytan har inget bra möblemang, det ska dit. Vi har bestämt att det inte ska vara en plats för måltider utan det ska vi ha på altanen framför huset så detta ska bara vara en social sommarslappe-plats. Längtar till det blir verklighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.