Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 augusti, 2019

Cantina y Casitas – ljuvlig mexikansk mat på Gotland

Cantina y Casitas – helt enkelt ljuvligt! När man får tipset om att det finns en unik pärla på Gotland som serverar genuin mexikansk mat är det väldigt lite som kan hålla mig och maken borta kan jag säga. Klart vi måste dit. Det var både vi och barnen väldigt glada över.

Precis som på Holy Smoke vi besökte alldeles nyss så är det så härligt med ett ställe som skapar sin egna identitet. När kärleken till maten får stå i centrum och det gr ringar på vattnet. Ryktet går och fler besöker. Inget hajpande eller påklistrad styling utan genuin önskan om att få skapa ett eget ställe. Sådant är jag så galet svag för.

Här har ingen pr-byrå eller designfirma varit och fixat utan här är det som att komma hem till Cantina y Casitas.

Jag har aldrig varit i södra USA eller i Mexiko så jag har inga referensramar men jag känner mig bekväm i det jag möter.

Ät med händerna annars…

Nåt för alla. Ja, säg den barnfamilj som inte gillar tacos!

Pang tjong och vi var igång.

Jag hade bara ätit burrito en gång tidigare faktiskt, när jag hälsade på maken, eller då nyfunnen pojkvän, när han pluggade i Kalifornien. Tror denna vann!

Inte mycket som signalerar södra Nordamerika men det som finns räcker. Caritas vänliga bemötande och maten skapad med kärlek fick mig att resa över Atlanten. Fast på en ö i Östersjön. Sånt är magi!

Comments (1)

  • Åh vad kul att du skriver om denna lilla oas, liksom mitt på en åker, trodde våra vänner skojade men ack så fel vi hade. Så god mat och äkta på nåt sätt. Dock inget för den som vill äta i en glassig och glammig miljö 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.