Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 augusti, 2019

Den (nästan) årliga metarkvällen

Den stora metarkvällen! Äntligen blev den av. Den där kvällen innan skolan börjar men då varken väder eller min hälsa funkade just i söndags tog vi den nu. Har blivit en årlig tradition att avsluta sommarlovet med en metarkväll. Men det där med årligt är kanske att överdriva för varje år som vi bott här har det ju inte skett. Men nu så!

Mot bryggan!

Lite sommar ska vi nog kräma ur augusti. Sommaren är ju inte slut bara för att semestern är det. Att faktiskt nyttja vardagskvällarnas ljusa timmar håller kvar känslan. Det får bli vår brygga över till hösten.

I augusti är det gässen som tar över stranden från badgästerna.

“Mamma, du är så fin när du står så där, kan jag ta bild på dig?” Gulliga, söta dotter. Tack!

Nån som kanske inte var så pigg på att meta men aldrig säger nej till utflykt.

Det tålamod vår store kille har alltså. Som han önskade få napp men kvällen gav ingen fiskelycka alls. Men lyckad blev kvällen ändå i form av ett vackert sommarminne.

Vattnet var förvånansvärt varmt. Grannar kom ner till bryggan för ett kvällsdopp och de tippade på “20° eller minst 19°” vilket ju är perfekt. Dottern som är ett sjömonster på två ben konstaterade att vi absolut skulle ta kvällsdopp följande kväll.

Plums i vattnet. Det här med kvällsdopp kanske ska bli en ny tradition. Vi får väl se.

Idag är det Formex som står på agendan. Mässan för handeln inom hus och hem. Jag kommer lägga upp allt på Instagram Stories om du vill se så häng med mig på @helenalyth.se om du vill. Mässan öppnade igår men jag kände mig inte alls tillräckligt kry för det. Idag känns det bättre. Gör ett försök. Får ha energin från gårdagskvällen med mig.

Tänk vad en vardagskväll kan ge ändå. Sådant här är det bästa jag vet; att en vanlig tisdagskväll kan ge något att minnas.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.