Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 januari, 2020

Kreativ kick off på Villa Strömsfors

Under två dagar har jag fyllt på inspirationskontot till max på en kreativ kick off på Villa Strömsfors.

Detta var tredje gången som Katrin Bååth och Malin Lindner arrangerade den här typen av kick off – ett tillfälle för frilansande kreatörer att träffa likasinnade och inspireras av varann. Som frilans är det just rackarns tråkigt att ha kick off då den blir med me, myself and I. Roligare då att göra det ihop med andra. De flesta helt okända för varann.

Jag har alltid älskat att träffa nya människor och med dem kommer som oftast nya spännande relationer. Alla har vi något att bidra med och kan inspirera andra. Speciellt när alla som åker på sådant här just vill både ge och ta av de kunskap man själv och de andra besitter.

Jag hade sällskap dit på en snirklig tågtur från arla morgonstund med min vän och kollega Anna María och vi landade i Villan först av alla. Det gjorde att vi kunde se hela huset i sin prakt när den liksom vilade innan invasionen.

Och för alla oss Harry Potter-fans blir ju lite Hogwartsglada här.

Larsson & Lyth är väldigt glada.

En helt magisk stor villa byggd 1908 av och för ett par med det sötaste parnamnen David och Davida. (Kan det ha varit en slump?) De förblev barnlösa så de hade hela huset för sig själva. Undrar om de ofta lekte kurragömma?

Villan stod och förföll genom åren och 2014 tog nuvarande ägare över och har renoverat den med försiktighet till vad den är idag. Helt enastående och ljuvlig.

Och här skulle vi få vara i 2 dygn helt själva så all matlagning och disk osv skötte vi själva. Många samtal och workshops varvades med fantastiska måltider och skratt.

Sedan ankom hela ligan och vi välkomnades dels till Villan men även till bords för lunchen. Lite nervöst att möta alla dessa härliga kvinnor och bästa sättet att bryta isen är ju att sitta ner och äta.

Malin hade jag träffat tidigare samt Anna Kubel, Jasmina Bylund och Johanna Gilan men övriga var helt nya för mig.

Härligt och lyxigt när man får gå in i det stora härliga köket och ta för sig. Denna måltid gjorde Malin och Katrin men sedan var det matlag som stod för allt.

Som sagt, magiskt kök.

Efter maten var det workshop och övningar. Första kvällen hade vi sällskap av en hemlig gäst: Fru Vintage som höll föredrag om sitt med Läkarmissionen bla.

Så fantastiskt att få ta del av allas kunskaper och erfarenheter.

Mycket har jag nu efter två dagar fått i mig av kunskaper och kanske framförallt renodlat tankar på hur jag vill att jag som företagare ska jobba.

Rundvandring i huset och utdelning av rum med Katrin i täten. Vi skulle dela rum två och två.

Varje rum är unikt inrett. Inget rum är det andra likt. Vilket drömjobb för en inredare att kunna skapa drömrum efter drömrum.

Det roliga är att jag nu inser att jag bara plåtade badrummen på de olika rummen. Det var väl liksom de som var så läckra. Sovrummen som tillhörde badrummen var helt enastående men badrummen var som skattkistor varenda en.

Detta blev mitt badrum som jag delade med Linnéa/Linneas skafferi. Vi fick ett superfint sovrum också med stora hörnfönster med väggfasta soffor men de lyckades jag tydligen inte få med på bild…

Nu ta sats för att sätta igång kvällen med matlagning.

Jag och Martina/Torp Tre Hjärtan tog oss an dukningen.

Jag gjorde små pappersloppor till bordsplacering

Det är stunder som denna som jag värderar till bland de bästa. Så hög ljudnivå på allas samtal och skratt. Nu kändes det som om vi känt varann i evigheter. Tänk vilken magi som kan uppstå.

Fina samtal med samtliga nya vänner. Jessica/Katani, Linnea/AttaboyChamp, Katja/LillaSpinneriet, Ia/Iasjoqvist.se, Elin/elinihreborn, Leila/Leilabavcic och Karin/Fotograf Karin Röse.

Sedan bäddade vi alla ner oss i våra prinsessrum och jag sov som ett barn i den maffiga sängen med stora bolster och mängder av kuddar. Lyx att få rå om sig själv en stund och inte trängas i en säng med tre små troll. Bara en snäll matbloggerska, ha ha.

Om jag kunde skulle jag vilja börja varje dag i ett sådant här kök med en makalös frukostbuffet.

Sedan fortlöpte våra två dagar alldeles för fort. Det var något vi alla kunde känna när vi satt och skulle sammanfatta våra upplevelser. Det är verkligen något häftigt att spendera många timmar tillsammans, hur nära man blir och hur samtalen känns lätta och spännande. Men att hur tiden blev för kort ändå. Jag hann tex inte basta eller som sagt fotografera alla rum. Kan man få komma tillbaka snart igen???

Jag tackade vackra Villa Strömsfors för magiska dagar och fantastiska minnen. Och kära nya vänner.

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.