Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 februari, 2020

Minnesanteckning vid VAB – alltid semlor i frysen

Årets första sjuka barn! Ändå ganska bra jobbat att klarat oss ändå in till den 11.e dagen i VABruari.

Liten kille med mycket feber. Nedbäddad, ja helt gömd, i soffan och med sagoböcker i högtalarna som han slumrar in och ut från. Försöker ha minimalt med skärm för det håller honom vaken när han mest behöver sova sig feberfri. Eller så kanske jag vill att han minsann också ska ha galet långtråkigt som jag hade det som sjukt skolbarn på 80-talet. Då med endast radio och kasettband som sällskap. Ja det var tider det…

Fast ett gäng partier UNO måste man ju ta på en vab-dag. Det ingår liksom. Vi slutade spela när vi låg lika i antal vinster. Kändes bra för husfriden…

Något jag nu tar och bestämmer är att jag alltid ska ha en påse semmelbullar i frysen. (mitt recept HÄR) Klart det är bästa medicinen med en ljuvlig semla!

Jag ville göra något tjusigare semla än vanligt så jag ville spritsa grädden. Idéen föll på en gång då spritspåsen ju hade slängts senaste gången. Men, testade vanlig plastpåse.

Nja, det funkade ju men kanske inte perfekt om man så säger. Fast min gäst verkade inte döma ut semlan, ha ha.

Är så galet förtjus i semlor alltså. Alltid känslan av att de är för små vid sista mumset. Men man ska längta. Kanske redan till imorgon…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.