Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 februari, 2020

Dagen som började på närakuten & slutade på Cirkus

Jag fick i julklapp av maken en superhärlig söndag. Barnvakt var fixad, lunch var bokad på restaurang och biljetter till Fredrik Lindströms show Mänskligheten kirrade. En dag jag och vi sett fram emot. Allt höll dock på att gå åt fanders redan vid frukost.

Jag skulle vara en snäll mor och skära frallor som blev över från gårdagens brunchbjudning (återkommer med den) för att göra goda frukostmackor. Skar två stycken enligt konstens alla regler men vid den tredje tappade jag tydligen koncentrationen för frallan slant ner på golvet och brödkniven for in i pekfingret i stället. Känsliga läsare varnas: ljudet av kniv mot ben är inget jag önskar uppleva igen!

Lämnar köket omedelbums för att väcka maken. Inget mer att göra än att åka till Närakuten. Klädde på mig min dejtstass (för på dejt ville jag), packade sminkväskan och hoppade in i taxin.

Jag hade förberett mig på att sitta i väntrummet under lång tid men det var in på undersökningsrummet på en gång. Inga sjuka grannar alls mer än en liten 5 årig kille med feber. Aldrig varit så snabb hantering och det passade ju bra med dejten bara nån timma bort.

Mindre än en timme senare klev jag ut med tre stygn i fingret och lätt chockad. Fingrar blöder mycket och jag koagulerar dåligt så det såg riktigt illa ut, värre än vad det var och jag inser nu hur riktigt illa det hade kunnat gå.

Nu mot restaurang Strandvägen 1 där maken bokat bord.

Då vi kom från olika håll så kom jag  själv och väldans förtidigt. Så mysigt att få njuta av lugnet, atmosfären och servicen. Alltid gillat att gå på restaurang själv faktiskt.

 

Av någon anledning var jag sugen på Bloody Mary, ha ha! Men alkohol kändes inte rätt grej efter den lilla operationen så en Virgin Mary blev perfekt! Så gott och välgörande med hettande tabasco.

Maken kom och maten likaså. Egges Florentine med pommes. Så bra medicin.

Jag, maken och stormen Daniel tog oss till Djurgården och Cirkus.

Bultande finger men annars vid god vigör.

Så perfekt med matinéföreställning. Överhuvudtaget så är det här med dagsdejter något väldigt bra. Det ska vi göra mer och fler av.

Jag och min kärlek. Det blev en dejt trots allt. Hade kunnat sluta med ett pekfinger mindre…

Comments (2)

    • Hej Maria. Du, nu har jag googlat och jag börjar ana att jag har nån variant av detta jag med. Vilken ögonöppnare. Måste läsa på mer.

      Tack för detta, så skönt att få kunskap.

      kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.