Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 mars, 2020

Kan detta få dig att må bättre?

Nu ska vi se om detta hjälper! Det är så mycket som är jobbigt nu med virus, karantäntillvaro och folk är rädda, arga och uppgivna. Inte sånt som hjälper oss att må bra direkt.

När jag var liten och tyckte att vardagsmaten var allt annat än lockande tog min kreativa mamma och la maten i de här snäckskalen hon hade till fina middagsbjudningar (Så glad att jag fått med mig dem) Allt blev ju så klart lite mer intressant och den där torsken med vitsås slank ner i mig ändå. Så om nu världen känns allt annat än lockande, kan vi då försöka lägga fokus på det positiva?

Det tar inte bort problemen men vi får i oss positiv näring som gör att vi kan kämpa vidare. För att göra det än bättre lägger jag barnens egna chokladbollar i skalet till fikat. Gäller att toppa rejält.

Några positiva saker som syns i Coronas skugga:

• I förrgår var det vårdagjämning så vi går utan tvekan mot ljusare tider.

• Medmänniskor visar sin fantastiska kraft och tex hjälper till med handling till de som inte kan gå ut. ”Behöver du hjälp?” En fråga som hörs ofta.

• Nya typer av företagande ser ljuset. Kreativa själar skapar nya sätt att hantera sin business. Konserter online kanske kan vara nåt även sen?

• Det lokala blir hjältar. Vi har uppmanats tidigare för miljön att agera och köpa lokalt och nu ser vi våra kvartersföretag på nytt.

• Det skapas! Sånt som #karantänmys för att många vill skapa och pyssla hemma. Jag jublar! Klicka HÄR för min välfyllda kategori av påskpyssel.

• Även om vi bör isolera oss har jag väl aldrig haft så mycket kontakt med min omgivning som nu.

• Naturen blir allas vårt vardagsrum. Igår tog vi en tur ut i skogen med vänner för en vandring. Vi var inte ensamma, många tänkte samma idé och alla gav varann ett igenkännande leende.

• Restaurang hemma ger oväntad lyx. Vi hämtar mat från fina krogen för deras skull och överlevnad men även för vår skull då vi kan lyxa hemma med familjen.

• Uteserveringarnas tid är redan här.

Har du fler positiva saker att ge oss för att orka lite till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.