Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 april, 2020

Körsbärsblommor, rekord & hur läser du mig?

Välkommen till min blogg! Antingen så kommer du hit via olika rss-läsare där du prenumererar på de bloggar du vill följa, kanske du följer mig på Facebook och klickat dig hit eller så kanske det är via Instagram där du klickat på länken i min profil eller svept upp via Stories. Eller så har du kanske googlat på arbetsbord, körsbärsblommor, molbilanpassat eller nåt annat som kan finnas i detta inlägg du sökt på. Några hälsar på mig varje dag och andra läser ikapp en hel vecka. Oavsett så är du lika välkommen.

Det jag vill prata om idag och tipsa dig om om du missat det: jag har ett stort bloggarkiv och material som jag så gärna vill att du ska få ta del av. Denna blogg har inlägg ända från 2012 och jag har bloggat nästintill varje dag så det finns en del. Och du ska inte behöva jobba för att ta del av det utan nu ska jag guida dig tänkte jag.

Mobilanpassad blogg

Jag skriver alla min inlägg på min laptop men de flesta av er, nästan 80%, läser min blogg via mobilen så jag har utformat den för båda typerna av läsning, båda skärmar.

Stor och tydlig text med stora bilder som gör det enkelt på mobilen, då flest av er är där.

Men det som sker när du läser på mobilen är att min högerspalt som syns på laptop, där jag puffar för inlägg som är aktuella och intressanta från arkivet, ser du ju inte då. Men vet du – de finns även på mobilen!

Om du scrollar förbi dagens inlägg eller bloggrollen så kommer sedan hela min högerspalt som puffar på rad efter det aktuella inlägget. Bild och rubrik som du kan klicka på och komma till just det inlägget.

På laptop eller fast skärm så är spalten tydlig och enkel att navigera. Där finns även arkiv, snabblänkar till senaste inlägg och annat jag tror du skulle gilla. Nyss var det påsk i hela spalten, ha ha. Nu är det inga kycklingar eller ägg utan mer anpassat för vår och försommar.

Bannerfri blogg

Och jag vet inte om du tänker på det men min blogg är helt bannerfri. Inga reklampauser eller jobbiga filmer man måste titta på för att sedan ta del av mitt bloggmaterial utan jag har alltid önskat göra samarbeten som inlägg med betalande kunder. Material helt format av mig som jag vet att du faktiskt skulle gilla och inspireras av. Är detta något du uppskattar? Då det är tuffa tider ser jag över hur inkomster ska skapas och det är lätt att då fylla bloggen med banners men jag tror inte du skulle gilla det.

Samtidigt är det ironiskt nog fullt tryck på bloggen. Samarbeten uteblir pga pandemi i samma veva som trafiken är som högst – är inte det typisk? Så om någon kund nånsin skulle vilja nå en trogen publik så är det nu.

Jag fick en fråga från en (förhoppningsvis) kund om hur många besökare jag hade senaste månaden. Jag har inte räknat så och blev både chockad och jublande glad när jag ser att 87 421 unika besökare trillat in hos mig 19 mars till 19 april. Alltså fattar du??! Globen tar 16 000 i publiken så jag har ju fyllt den några gånger om. Jag som liksom känt att jag har några vänner jag pratar med inser ju att ni är så många, så många. Hoppas alla som kom in och lämnade sedan med en känsla av att ni fick vad ni hoppats på. Ett recept, ett pysseltips, inspiration till helgutflykt med mera. Varje besök är en fin människa som jag får “träffa”.

Jag vet inte riktigt vad det är men jag har fått massa inspiration och energi (hade dipp förut som jag berätta om) och vill bara fylla min älskade blogg med så mycket. Kanske det är våren och solen eller bara att jag just fått så mycket fin respons senaste tiden. Att det jag gör här uppskattas. Eller att denna Corona inte ska få vinna över glädjen och inspirationen till att skapa.

Oavsett: Tack för att just du är här.

Och ska ju inte glömma nämna den fantastiska grenen körsbärsblommor jag tagit in från trädgården. Tackar de tidigare ägarna som hade den goda smaken att plantera ett litet träd som vi nu kan få njuta av till fullo när det växt på sig duktigt.

Ps. jag uppskattar kommentarer jättemycket. Då vet jag vad som gillas, vad jag kan ändra, lägga till eller göra mer av. ds.

Comments (9)

 • Jag uppskattar verkligen betalda samarbeten istället för banners med reklam, men ännu mer uppskattar jag din blogg och allt jobb du lägger ner på den här platsen fylld av så mycket inspiration. Så, skulle du börja ha banners med reklam här för att få din verksamhet att gå runt i dessa svåra tider är det inget som skulle påverka huruvida jag läser din blogg eller inte <3

  • Amanda! Stort tack för din fina, värmande kommentar. Du sätter ord på det jag hoppats på men så klart önskar jag ha en ren blogg. Jag måste se lite vad framtiden ger. Men det är väldigt fint att veta att det kan finnas förståelse för en förändring.

   Återigen; stort tack för din kommentar.

   Kram
   Helena

 • De flesta har ju banners, inget problem tycker jag. Men det bästa är ju såklart de personliga inläggen! Sen sponsrade som nummer två där det ofta också är så bra tips! Eftersom du är trovärdig och gör samarbeten med såna som du och vi gillar på riktigt.
  ❤️

  Ps. Läser på mobil!

 • Jag ser absolut inga problem med banners. Din blogg känns genuin och äkta och det påverkas inte av lite reklam, tycker jag.

 • Hej !
  Hittade dig för många år sedan som “julbloggare”, hängde med över hit också. Gillar verkligen din blogg på alla sätt och vis ! Jag är kvar här oavsett…
  Läser på stationär dator, ibland från mobil.
  Hälsningar Vendela

 • Hej! Jag är en ganska ovan blogg-följare/läsare men har fastnat för just din blogg för att den är så personlig och REN från em massa reklam (Banners??) Jag förstår att du förmodligen är beroende av företagsstöd också för att kunna “leva på” din blogg men man ser ju i texten du skriver att du markerar med annan färg så man kan länka till tidigare inlägg m m. Du är så duktig fotograf och berättare – det är en fröjd att se och läsa!
  Ps följer via Fb och tittar på stor skärm – är så gammaldags att mobilen inte ens är med alla dagar…
  Tiina

 • Hej

  och tack för att jag får läsa din fina blogg. Följer den konstant via Bloglovin’. Det jag gillar mest är att du kan inspirera utan att frustrera. Hos dig får jag idéer, inspiration, ett skratt och värme utan att känna att jag själv inte räcker till. Vissa bloggar /bloggare /blogghem är ju så perfekta att man får spunk och slutar följa för att det på nåt sätt blir ouppnåligt. Orkar inte se den där ytan. Du är genuin och utan det tillrättalagda. TACK!!!

 • Hej,

  Läser din blogg sedan några år tillbaka och älskar utformningen och blandningen mellan pyssel, inredning och resor.
  Jag följder dig via Följer via Bloglovin’ och läser varje inlägg på min dator (gilla storra bilder 🙂
  Jag gillar hur du beskriver utan krusiduller, men personligt – en favorit blogg helt enkelt!
  Jag skulle inte alls störa mig på banners, jag förstår att om vi som läsare vill kvalité i content, då behöver du som företagare ha en stadig grund att stå på.
  Tack för din blogg!
  / Ann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.