Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

12 oktober, 2020

Bli drottning av halloween med denna krona

Dax för halloweenpyssel eller hur? Nu sätter jag igång med inspiration till halloween och börjar kungligt. Eller drottninglikt kanske jag ska säga. Jag och dottern gjorde en krona med en halloween-twist. Superenkel att göra men väldigt vacker trots sin läskighet, steg-för-steg längre ner.

Det vi snabbt kände var att med en sådan krona behövs ju nästan inga andra attribut.

De här piprensarna har glitter i sig vilket förhöjer det hela till ett smycke på ett bra sätt. Tror dock den blir minst lika effektfull även med vanliga piprensare.

Och piprensare har jag mer halloweenpyssel med. Sådana här söta små pumpor av piprensare och silkespapper har jag visat tidigare och du kan se en steg-för-steg på dem HÄR.

Det är alltid lika härligt att dra fram en massa material och bara låta kreativiteten flöda.

Vill du ha fler idéer till halloween och halloweenpyssel? Klicka då HÄR så får du allt jag har. och det är inte lite vid det här laget. Som ätbara skelettben, giftiga päron, spöken, levande tavlor och spindelnät mm.

Krona av piprensare med spindlar till halloween

Vad som behövs:
4 st piprensare
2-3 kraftigare piprensare
sax
spindlar
limpistol/lim

Gör så här: Sammanfoga, snurra ihop, de kraftigare till en längd, det som blir basen för kronan. Klipp de 4 tunnare piprensarna på mitten och vik 5 av de 8 delarna helt på mitten. 2 viks i tredejedelar; Som ett upp och nedvänt V med den tredje delen sedan rakt ut, se bild nedan. Den sista delen får vara rak.

Lägg bitarna som på bilden och vira ca 1 cm av ändarna runt varann, börja från mittendelen. Den raka biten, den som är mellan “våningarna” är bra att vira runt mitten så den inte ligger löst, utanpå kronan.

Sätt igång limpistolen eller ha ditt lim redo, och fäst fast spindlar där du önskar. Låt stelna och gör en cirkel av bottenlängden och anpassa storleken efter kronbäraren.

Hoppas du blev inspirerad. Om du vill se alla mina halloweenpyssel klicka HÄR.

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.