Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 oktober, 2020

Äntligen vitrinskåp på min vägg. Jaktlycka!

Vitrinskåp med skjutdörr äntligen hemma hos mig! Alla ni som någonsin lagt en bevakning på Blocket och Tradera eller knarkat Bukowsiks och Barnabys förstår min lycka. Varje dag i 8 månader hade jag ögat ner i mobilen: “har rätt typ av vitrinskåp kommit ut?”.

Jag hade bestämt för vilket skåp jag ville ha och om det så skulle ta år så skulle jag bara ha det, inga substitut under tiden. Det tog “bara” 8 månader. Det var väl himla lyckat??

Jo så här: ända sedan jag och maken var på en dejt (som finns beskriven HÄR faktiskt) har jag velat ha ett 50- eller 60-tals skåp med skjutdörrar i glas över våra buffé/byrå/skänk i matsalen. Skulle ju vara helt perfekt. Då jag inte hittade några nytillverkade var det ju bara att vända sig till den äkta varan, de från 50- och 60-talen och hoppas.

Jag la som sagt bevakningar. Förlorade en budgivning i våras vilket tog hårt på mig. Men men, kom det en måste det komma fler tänkte jag.

Så för någon vecka sedan var den bara där! MEN MY GOD, den var ju bättre än vad jag vågade hoppas på då jag sett framför mig en i lite ljusare trä. Jag skickade omedelbums ett mejl till Blockeförsäljaren med frågor om storlekar då det var otydligt i annonsen. Fick inget svar på en timma och började tro att jag var för sen på bollen. “Äsch, i krig, kärlek och second hand-jakt är allt tillåtet – jag skickar sms!” Tror du inte att jag höll på att dö – det var en bekant till mig och en gammal kollega till maken som var säljaren!

Jag har sagt det förut och säger det igen: jag tror på ödet! Han hade själv letat efter denna typ av hylla fast som ett helt väggsystem som denna del tillhör. Han hade väntat flera år! Men en del fick inte plats och det var alltså detta magiskt vackra vitrinskåp – ett väggskåp med skjutdörrar i glas precis som jag önskade.

Det saknas ett hyllplan men det går ju att beställa ny hos glasmästaren.

Ja, jag framstår nog nu som världens materialist men jag är så lycklig!!! Det är det perfekta skåp i vår matsal.

En annan liten nykomling har fått plats i hörnet också. En Mona Lisa minsann. Visst är den söt?

Tror Strindberg kan berätta många historier för Mona Lisa om nätterna.

En ljuvlig höstbukett bara för att fira denna hörna extra mycket.

Så kul att ens idéer som ligger och gror i huvudet under en längre tid kan komma och bli till verklighet. Det är något jag verkligen försöker göra mycket – att låta saker få ta tid i hemmet. Här inreds ingenting i hast inte. “Det går inte snabbt i det Lythska hemmet” har jag sagt. Dagens sanning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.