Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 november, 2020

Helg med kall avståndsdrink, kyrkogård, monster & nybliven 7-åring

Om nån frågar hur mycket man kan fylla en helg med så skulle jag svara: precis allt. Jösses vad denna helg fylldes. I min familj så är dessa veckor helt strösslade av födelsedagar och så lägger vi till halloween, alla Helgona och så lite fars dag på det också. Den som tycker att november är en tråkig månad kan få lite av mig.

I fredags skulle svärfar med fru komma på middag. Dem har vi inte sett sedan januari tror jag och barnen har verkligen saknat sin farfar och farmor-liksom. Men när maken visade upp framsidan på DN på fredagsmorgonen med den stora rubriken “Ställ in alla middagar” så var det inte mer än att göra än just det. Nu var det ju middag för att vår yngste son och dotter fyller år så det var ju presenter som skulle ges. Kan vi ses en liten stund utomhus och på avstånd? Jo men det måste vi, bara för en liten stund.

Jag bestämde mig för att göra vad jag kunde för att göra altanen så varm, ombonad och mysig det går en skitkall och mörk oktoberkväll.

Med alla lyktor jag har som är stormsäkra åkte fram, plädar, filtar och stolsdynor likaså.

Och gasolkaminen vreds upp på högsta nivå. Markisen vi beställt och fått monterad nu, bättre sent än aldrig, användes för första gången. Inte som solskydd utan som värmeskydd. Ett försök att hålla värmen så gott det gick och skapa ett innerum ute så att säga.

Lite värme, mycket mys.

Middagen hade ju planerats och fixats med så de rätter vi tänkt till förrätt fick bli till plock och smårätter ute på altanen.

Trots den svinkalla vinden och mörkret blev det en mysig stund och de blivande födelsedagsbarnen kände sig firade.

Nästa dag var det allahelgona och halloween. Mycket märkligt när de infaller på samma datum. Barnen planerade monsterkläder och jag mötte upp bror och mor för att besöka kyrkogården och pappas grav.

Fint. Det blev fint.

Och till alla er som planerar en tuja vid graven – ha koll på den!

Sedan förlöpte lördagen med äldste sonen på litet halloweenkalas och dotter och yngste sonen med kompisar promenerade hem till vänner som förberett coronasäkert firande. Aldrig sett så mycket pappersinlagna karameller.

På kvällen såg vi sjätte filmen i Harry Potter-serien. Nu klämmer vi alla delar vecka för vecka. Så kul att faktiskt få dela detta med barnen och de hänger med – allihop. Jag somnade denna gång som en stock 1/3 in i filmen och vaknade precis innan eftertexterna. Typiskt!

Men det var nu snabbt i säng för dagen efter, på söndagen fyllde nämligen vår glada goa lillkille 7 år!

Han kom in till mig vid 06.30 och undrade om jag inte skulle gå upp snart. Minns känslan allt för väl från min egen barndom “kommer ni inte snart????!!!” ropade jag ner till köket och den slamrande familjen.

Denna gång valde vi att inte ha frukost på sängen för sonen hade önskat sig en väldigt speciell frukost. Vi brukar vanligtvis ha vår numer klassiska frukosttårta men han ville ha något speciellt: amerikanska flingor.

Maken hade vallfärdat till amerikansk mataffär och köpt de som fanns. Fyra väldigt färgglada och sockerstinna flingor. Väldigt glad liten kille kan jag säga!

Jag kan bara konstatera att jag vet precis vad jag ska ha dessa flingor: på tårtor. Som söta stora strössel.

Den sort som faktiskt var helt dräglig var en med mini-churros. Blev liksom som en krispig risgrynsgröt typ. De övriga var bara för knasiga. Men roliga!

Paketutdelning så klart.

Sedan var det ett smärre slagfält på frukostbordet. Barn sprang iväg för att spela nya spel och…

Det lugn som infinner sig när det byggs lego är så mysigt. För att sedan bli till bråk då det blir olika åsikter om vem som ska få bygga vad. Det jämnar ut sig alltså.

En lugn dag fortlöpte och sonen valde sushi som födelsedagsmiddag. Något hela familjen blev glada för.

Han ville såklart ha en tårta och då han haft godisuppehåll ett helt år så var det inte svårt för honom att svara på frågan om vilken tårta han ville ha: ”En med mycket godis på!” Sedan är han i team-gräddhatare så det fick bli frosting ovanpå. Ja jisses!

Rolig att göra, inte helt enkel att äta. Jag skulle nog vilja ha grädde på och absolut inga godisar.

Men huvudpersonen var nöjd. Det var det viktigaste.

Imorgon fyller dottern år så då kliver vi på firartåget igen. Hon fyller 10 och att fylla tvåsiffrigt – det är viktigt det!

Comments (1)

  • Jeg har nettopp funnet bloggen din, og er veldig glad for det. Leser både nye innlegg og «blar» meg bakover i arkivet med stor interesse!
    Det ser ut som det var en hyggelig fødselsdagsfeiring, både for små og store! Jeg tror sannelig at vi skal kopiere dette rakt av og invitere litt eldre slektninger utendørs på denne måten. Å treffes inne på vanlig vis, tror jeg dessverre ikke vi kommer til å gjøre på en stund. Jeg sitter og ser på bildene og lurer på hva som ble servert på altanen. Vil du dele «plock-tips» og oppskrifter?
    Klem fra Tine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.