Följ mig:
Jul Julpyssel

Så gör du smällkaramell av kräppapper

27 november, 2020

Att göra smällkarameller till jul är väl en av de där givna julpysslen!? Slår vad om att alla som gått i den svenska skolan någon gång fått göra sig både en och tre smällkarameller under sin skolgång.

Jag har tidigare visat flera olika varianter men nu ville jag göra några i kräppapper. För att de blir lite mer moderna känner jag. Och får bättre plats om man vill ha dem på en bordsdukning tex, än de med långa fransar av silkespapper.

Så gör du smällkaramell av kräppapper

Klipp till en bit kräppapper, 25 X 12 cm, och lägg  en papprulle på längden mitt över pappret. Stryk med limstift på mitten av en långkant och fäst på papprullen. Gör likadant med den andra sidan. Nu har en lång pappcylinder skapats.

Klipp till ett band och knyt strax ovanför papprullens kant. Dra ut kräppapret så mycket som du önskar för att få till en karamellform. Gör likadant på andra änden.

Men innan du knyter den andra sidan – fyll rullen med det du vill ge bort eller ha som överraskning.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara vita_margarita 28 november, 2020 at 07:03

    Det här ska jag göra! Tack för tips

  • Lämna en kommentar

    Close