Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 mars, 2021

Coronaffekten är lååååång

“Jösses vad långt hår du har!” är en mening jag fått höra på sista tiden. Kanske inte så konstigt då jag ju inte klippt mig på en evighet. Jag och typ alla andra detta pandemiår kanske? Dels så är ovannämnda mening sagd med anledningen av att vi ses ju inte så ofta och mycket nu så om nån klippt sig, fått längre hår, bytt hårfärg, musklat på sig, gått ner i vikt eller annat som gör att man ser annorlunda ut än vad man gjorde ett år sedan.

Sedan så tror jag många ser profilbilder på sociala medier av personer oftare än personerna i verkliga livet. En vän lägger upp roliga och bra inlägg på Facebook och det känns som om jag har regelbunden och tät kontakt med henne. Vi håller oss uppdaterade med varann alltså. Men jag ser ju henne inte. Det är hennes profilbild jag ser och den är ju flera år gammal. Så min profilbild med mig i kort, korrekt och fixad page är nog det många tänker på när de tänker på hur jag ser ut. Om man nu ens tänker på mitt utseende, ha ha.

Jag kom å tänka på det när jag hittade denna bild när jag letade i mitt arkiv. Det är Maria Soxbo (som bytt bloggnamn – dags för dig att uppdatera om du har blogglistor) som tog den när vi fick en rundtur bakom kulisserna på Nordiska Museet 2018. Då var håret som kortast.

Vad jag själv ser varje dag i spegeln är ju detta. Eller det är inte en sanning. Detta är på Nyhetsmorgon i december och jag hade sminkat mig och liksom fixat till mig. Vanligtvis får man ju smink och hår av tv-sminköserna men pga smittspridningsrisken fick man helt sonika fixa till sig själv. Lite naken kände jag mig allt i rutan…

Och här vid ett svagt tillfälle i höstas och jag fick feeling att ta en selfie. Och detta är ju et halvår sedan så gissa hur jag ser ut nu. Rufsig!

Ja detta är ju bara en av alla coronaeffekter vi har eller hur?! En helt okej effekt då jag inte riktigt lägger så mycket energi (bevisligen) på att klippa mig. Värre är det väl med träning och det det kulturella inslagen i mitt liv.

Hoppas du har det fint och håller dig frisk.

Comments (1)

  • I too am waiting for a haircut (UK).I got one in about September 2020 but am happy to wait now till ‘whenever’!
    However, I am now totally white and grey, so will not be going back to the highlights I have been having for
    55 years!!!!! Ooh,if I had all that money now – haha! You look great Helena……….and we are still very much ALIVE!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.