Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 mars, 2021

Nu satte jag fart på kökshörnan!

Det var ju ett tag sedan jag bestämde mig för att göra något åt den lilla hörnan i köket men allt stannade av. Som det ofta blir när jag är i farten tyvärr – stora idéer och mycket energi i början och så glad över att beslut har tagits för att sedan “sova på saken” väldigt länge. Men men, nu är jag vaken och skiss är skickad till snickare.

Här hörnan fotad för nån vecka sedan. Helt klart en fungerande yta men det är ett himla ihopkok av delar som göra att det inte känns harmoniskt. Jag vill ha EN möbel.

Det var en coronaeffekt – lite för mycket tid hemma och det var rea på restaurangartiklar. Vi blev med vinkyl och jag sålde hyllvagnen som stod där innan.

Detta är bild från 2018. Snygg men väldans opraktisk vagnhylla, i alla fall för detta kök.

Bild från i somras där man ser in i köket och den plats där jag nu önskar ha en platsbyggd hylla.

Ja jag tänker mig något sånt här:

Det jag kom på var att mellan vinkylen och hyllorna vill jag ha ett ställ för stora brickor och skärbrädor. Det är sånt där som är bra när besluten inte tas för fort; man liksom hinner komma på saker.

Nu väntar jag med iver på offert från snickaren och framförallt hoppas jag på att han säger “ja men då kör vi på en gång. Jag har en lucka i mitt vanligtvis väldigt bokade schema.” vad tror ni, inte en chans va? Blir glad om denna är på plats lagom till midsommar…

Comments (2)

  • Glöm inte att det bör vara en sockel också mot golvet , annars blir det svårt att städa och nedersta hyllan mycket dammig, Justera måtten efter höjden på sockeln som bör vara minst lika hög som väggsocklarna, 7-10 cm eller så.
    mvh arkitekten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.