Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 mars, 2021

Liten påskhare av rädisor – för att jag ser påskpyssel överallt

Här såg en liten påskhare av rädisor dagens ljus. Jag vet inte om det är en förbannelse eller få förunnad gåva men jag ser verkligen små djur överallt. Möjligheter att skapa och pyssla med allt jag möter.

Jag stod och rensade rädisor till kvällens sallad och när jag skar bort blasten såg jag den gröna stjälkknoppen på rädisan. “Men det ser ju ut som svansen på en hare!” Så klart.

Kanske att det är att vi är i påsktider som gjorde att jag såg den eller bara att jag är barnslig/kreativt luststyrd som gjorde det. Oavsett så var jag ju tvungen att testa hela vägen. Middagen och salladen fick vänta.

Liten påskhare av rädisor

Två rädisor i olika storlek och två tandpetare behövs.

Gör så här: Skär bort botten på den stora så att kroppen står stadigt. Det bortskurna formas till två långa öron. Montera ihop alla delar med kortade tandpetare.

Om du gillade denna – då gillar du garanterat den lilla mus jag gjort av rädisor tidigare. Se HÄR.

Påskhare vs påskkärring

Jag har en inte helt avslappnad relation till påskharen. Den fanns inte när jag var liten utan det var kyckling och andra tama fågelfän som var grejen tillsammans med påskkärringar. Möjligtvis ett litet lamm men inget mer. Jag kan tycka mig se att påskharen kommit in likt Halloween och blivit helt naturlig i vårt firande. Det är inget jag har emot – jag älskar att våra högtider blir fler och breddas men jag blir ledsen när något försvinner.

Påskkärringen känner jag inte alls har samma utrymme som förr. Jo, barn klär ut sig på skärtorsdagen (obs inte på påskafton!) men sen är det inget mer. Inga pynt, inga kort, inga pyssel. Därför gjorde jag påskkärringar av papper förra året. De kan du se och ladda ner mall till HÄR.

Låter jag urtråkig och utvecklingsfientlig? Känner mig lite så men det kanske har att göra med att jag älska skärtorsdagen så mycket och vill att den ska fortleva. Skrivit om varför jag älskar skärtorsdagen så mycket HÄR.

Men men, som sagt, jag gillar att vi lär oss nytt och kan bredda så påskharen få ta plats. Hoppas bara den och kärringen kan bli kompisar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.