Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 maj, 2021

Mina trädgårdsplaner för 2021

Mina trädgårdsplaner och -drömmar för sommaren 2021! Hur går tankarna för dem? Det är mycket prat i sociala medier om vad man har för planer för sin trädgård och då landar det ofta i vad man ska odla. Jag avundas alla då de har det så vackert – underbara blomsterrabatter, odlingslådor och växthus. Det där är ett hantverk, inget man gör i en handvändning eller halvhjärtat. Jag är imponerad till tusen.

Jag har efter många års försök, jo det blir det åttonde i år, kommit fram till att jag är inte där än. När jag hör vänner prata om frösådder och olika knölar så går det liksom inte in i hjärtat. När någon däremot pratar om olika dippsåser, roséviner, grillrecept, picknicksmackor eller musiklistor lyssnar jag och suger åt mig all inspiration. Det är bara att inse, jag använder min trädgård till annat.

Jag och maken pratade tidigare i våras vad vi hade för önskningar för sommaren och vi båda sa samma sak: bara vara. Inte en massa måsten, krav eller förväntningar.

Det fick mig att inse att det var längesedan jag hade ett sommarlov. Nej, inte semester utan sommarlov. Du vet, när man var barn och varje vecka var som en hel livstid. Det fanns ingen ände på sommaren och varje dag var ett nytt äventyr.

Som vuxen har man ju för längesedan lärt sig vara den som planerar, styr upp och bokar saker medan som barn hängde man bara på. “Vad händer idag?” frågade man när man åt frukost. Så vill jag även ha det i vuxen ålder.

Trädgårdsplaner för 2021

I år tar jag tillbaka sommarlovet och ger mig lov att bara vara. Vara ledig. Så mina sommardrömmar och förhoppningar denna sommar är:

Barfota ska jag äta alla måltider ute.

Vi ska leka, skratta, springa i vattenspridare.

Hänga badkläder och lakan på tork. Alltid ha strandsand mellan tårna.

Dikesbuketter får lysa upp borden och bersån dofta starkt av syren.

Gunga mig till slummer i hängmattan och läsa spännande deckare i soffan.

Grilloset ska ligga tät om kvällarna medan stjärnor och ljusslingor lyser upp natten.

Allt på repeat!

Comments (2)

  • Ett tips som ändå kräver liiite jobb, men som sen typ sköter sig självt samtidigt som man får ut mycket av det (nu bygger jag upp något som verkar vara för bra för att vara sant 😉 ) är att ha en liten jordplätt eller pallkrage där man bara bredsår en eller två mixpåsar med ettåriga sommarblommor. De växer sen med lite vattning och så har man blandad blomsterprakt sen och oftast lämpar sig blommorna från dessa fröpåsar fantastiskt som snittblommor.
    Så man får en vacker rabatt men även vackert i vaserna inne. Jag brukar bara köpa fröpåsarna på mataffären, två tre stycken, och strö ut lite här och var. Om det växer så blir det så fint, om det inte gör det så har jag bara förlorat några tior.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.