Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 maj, 2021

Myntan som tog sig i köket & nu växer ute

Hej i kvällen. En dag i köket där jag haft matplåtning så det fullkomligt stänkt om det. Är faktiskt rätt slut om jag ska vara ärlig men det går över med lite vila. Som det alltid gör, tänk vad bra människan är på att ladda sig varje natt.

Jag vill bara visa vad som hänt i den lilla köksträdgården jag skapade här om veckan och jag då visad lite av.

Det knippa mynta jag köpte på vårt torg och satt i vatten på köksbänken mådde väldigt bra tydligen. Den slängde iväg ett gäng rötter faktiskt. Då tog jag med dem ut i köksträdgården och satte i en zinkbalja. Jag vet ju att mynta kan bli helt galen och nästan ta över helt om man sätter den i jorden, i trädgården, så det är bra att begränsa med en balja tänkte jag.

Nu har det gått lite tid och det har varit både frost och 23 grader varmt. Allt klarar den tydligen och frodas väl.

Jag är mer av en funktionell odlare än skönhetsodlare då jag enkom planterar saker som jag också kan skörda för att äta. Jag ser det som nytta med nöje typ. Det är vackra rabatter, krukor och lådor med sånt som växer och sedan kan jag skörda, att nyttja. En typsik funktionell odlare alltså.

Allt har att göra med att jag bestämt att trädgården ska vara en plats att vara i, inte hålla på så mycket i. Skrev om det HÄR. Men måste ju ändå kritisera mig själv; för att säga att jag inte ska hålla på så mycket så göra jag ju det…

Nu ska jag gå ner i källaren och heja på Tusse. Hoppas han går vidare till final.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.