Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

19 september, 2021

Girlanger av rönnbärsklasar – lekande lätt

Riktigt enkla girlanger av rönnbärsklasar men så vackert. Ja, här kommer ett perfekt tips och höstpyssel just nu. Det är nämligen rönnbärs år i år, big time! Förra året så hade vi inte ett enda, nä faktiskt, inte ett enda här i vårt område. Jag frågade på Instagram förra året om någon hade rönnbär där de bodde och det var nej överallt utom i Gävletrakten.

Jag kan inte svara på hur det är överallt så klart men här är det så mycket rönnbär så trädens grenar liksom bågnar av tyngden från klasarna. Då kommer hjälpande-jag och avlastar, ha ha.

Så klart ska fåglarna få sitt så trädet inte ska bli tömt men det behövdes inte mer än några klasar för att jag fått med mig enorma mängder. För här ska det pysslas vackra dekorationer.

Se alltid till att matcha nagellacket med ditt pysselmaterial, ha ha!

Girlanger av rönnbärsklasar – lekande lätt

Varför denna girlang är så lekande lätt är för att du inte behöver göra något alls! Spänna upp ett snöre eller band, knipsa mindre klasar av de stora rönnbärsklasarna och bara häng dem på snöret. Liksom sära på klasen så den gränslar snöret och den lille pinnen sticker rakt upp. Klart.

Ja i alla fall om du nu inte tänkt valsa runt med girlangen för då bör du knyta fast varje klase först.

Vill du ha tips på fler höstpyssel? Klicka då HÄR för en massa förslag.

Nu var det inte en girlang egentligen jag skulle göra utan jag ville torka små klasar för att senare i vinter tänker jag göra något vackert med dem. Jag tänkte ha de små söta klasarna som julgranspynt. Visst kan det bli fint?

Det var bara en chansning jag tog när jag trädde dem spå snöret. Håller sig så fint där, åker inte åt sidan eller tippar.

Blev så vackert torksträck.

Och så klart vill jag även trä rönnbär på tråd som jag skrivit om massa gånger tidigare under flera år, HÄR och HÄR. Jag ska trä upp fler och få riktigt många vackra röda pärlsnören. Hoppas på fint granpynt där med.

Så om du inte har något att göra denna söndag – ut med dig och jaga rönnbär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.