Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 november, 2021

Årets adventsljusstake blev målad!

Igår gjorde jag färdigt årets adventsljusstake. Lite överraskad över mig själv faktiskt då jag liksom bestämt att jag INTE ska gör olika varje år utan just ha samma ljusstake och låta just den få bli laddad med stämning. Men nu kanske jag är lite både och, då det är samma ljusstake men själva ljusen är lite pysslade med. Kunde kanske inte hålla mig borta, ha ha.

Hur som helst. Här är den!

Ser du vad det är? Jag har målat med hobbyfärg/akrylfärg på den. Med spretig pensel, perfekt för ändamålet, har jag målat grankvistar och samtidigt har jag snurrat ljuset och fört ljuset uppåt så att säga, så det blivit en spiral runt. En grangirlang runt var min tanke.

Hade först riktigt mörkt grön för att sedan ha några streck med ljusare grönt. Ge lite djup i girlangen.

Och för att liksom sätta lite mer stämning duttade jag även dit röda prickar som något sorts bär.

Ett riktigt kul pyssel som ju funkar året om. Behöver sannerligen inte vara julmönster eller för den delen bli en adventsljusstake.

När jag höll på att måla kom dottern med kompisar hem från skolan. De fick egna ljus och satte igång. Så himla kul för här finns ju absolut inga rätt eller fel. Deras blev magiskt vackra. Polkagrisar, granar och stjärnor på.

Comments (2)

  • Hej Helena, förlåt för en sen kommentar men jag vill gärna göra egna varianter av dina fina ljus men blir osäker över ifall skadliga kemiska ångor/ rök kan bildas när färgen brinner. Vad tror du?

    • Hej Jessica. För att vara helt säker så rekommenderar jag att du köper de speciellt framtagna sterainfärgerna som finns i välsorterade hobbybutiker.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.