Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 december, 2021

En liten julig vända till Skansen

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Jag vet inte hur många gånger jag besöker Skansen per år men det är nog i alla fall en gång per kvartal så det ger fyra gånger. Minst. Men det årskort och barn som alltid tycker om att åka dit så blir det väl så.

Nu var det en sådan där klassisk mellandag på alla sätt och då dottern var med kompis och svärmor bodde över så blev vi ju fem i bilen och lagom tur till Djurgården, utan några krav, inga måsten eller tider att hålla så kändes detta perfekt.

Vi kände att vi fick en mäktig upplevelse redan innan vi klivit över till Djurgården då en ståtlig svan låg på gångbanan. Den verkade må bra och helt stressad så den liksom bara hade bestämt sig för att stanna där. Vattnet i kanalen ligger ju bara 2 meter, över broräcket.

Vidare promenad till entrén.

Vi började med en tur i den långa rulltrappan upp till den fina köpamannagatan/stadskvartern. Det var för att sist vi var där så kom vi inte dit. Deras goda bullar måste man ju alltid få i sig annars ju.

Köpte en av varje och vi fem delade.

Isande friskt och vackert. En måndag efter jul är inte direkt prime time på Skansen med supermycket folk så det var så lugnt och stilla. Att vi bara är några hundra meter från stadens kärna märker man verkligen inte.

Bullen var god men inte mättande. På Bollnästorget kunde man köpa härliga tunnbrödsmackor.

Färskt tunnbröd med mosad potatis, rostbiff, vitlöks- och persiljesmör samt västerbottenost. Den satt fint den!

Sen var vi ju tvungna så klart att se lite djur och vi råkade pricka matningen av säckarna. Så söta så söta!

Mycket var stängt och de få butiker eller stugor som var öppna fick man vara max en person i så det var mest en utomhustur vi fick. Men vi slank in sista halvtimman på Akvariet då killarna så gärna ville se krokodiler, apor och spindlar. Och jag ville värma mig… 33 minuters regnskog hann vi uppleva innan de stängde.

En promenad tillbaka till fastlandet och i de sista ljusa strålarna. Vi gjorde något fint och bra av denna mellandag tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.