Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 januari, 2022

Två tips till Harry Potter-fans

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Är du också ett Harry Potter-fan? Då kanske du redan har koll på detta men jag nämner de i alla fall för de som inte har hört.

Harry Potter – the return to Howarts

Vi har för andra året i rad haft ett Harry Potter-maraton i november (bästa noventsysslan btw) så familjen hade alla filmer fräscht i huvudet men absolut sugna på mer. Blir lite vakuum när man sett klart en serie. Då var det glada nyheter när det släpptes en film på HBO i samband med första filmens 20-årsjubileum. Harry Potter, the reunion är en långfilm med intervjuer, behind the scenes, samtal och minnen. Det jag tyckte mest om, som nästan fick mig att gråta var att se castingfilmerna. De som idag är vuxna, kända skådespelare var ju så små när de första började. Enastående egentligen.

Hogwarts Tournament of Houses

HBO ligger inte på latsidan när man uppenbarligen har rättigheterna till filmerna så de har även skapat en serie med Harry Potter-frågesport, Tournament of houses. Superkul att få testa sig själv i sina kunskaper. I början så känner man sig som ett proffs men jag inser snabbt att det finns värre nördar som kan exakt allt. Och det är fantastiska Helen Mirren som programledare. Jag ställer mig genast frågan – varför var hon inte med i filmerna??? Hon hade ju varit guld i vilken roll som helst.

Nu kommer dock ett litet klag från min sida. Produktionen känns väldigt manusbaserad och uttagningen av de tävlande, den där “domaren” som tittar fram då och då, De pålagda skratten och applåderna känns så främmande och onödiga. Men det kanske är jag som är så ovan vid det formatet – jag är väl skolad i På Spåret-metoden. Men oavsett detta så är det kul att testa sig själv på frågorna.

Har du koll på dessa två nya produktioner? Om inte så njut nu av en mysig Potter-helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.