Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 april, 2022

Firandet av familjens första tonåring!

[wordpay_ad type=”float” blur=1]

Då har vi familjens första tonåring här hemma. Igår fyllde vår älskade son 13. Hur kan tiden gå så fort??? Tror alla föräldrar förundras över detta: när man sitter och bygger lego i timmar, när man ska gunga barnet i gungar i lekparken, när man ska läsa en och samma saga om och om igen – då är tiden oändlig. Men sen så helt plötsligt så har man barn som är längre än en själv, kan teknik bättre än de myndiga i hushållet, använder ord man inte förstår och berättar om tiktok-trender som man låtsas hänga med i.

Så klart vaknade jag jättetidigt och smög mig ner i köket. Det är inte bara födelsedagsbarnet som sett fram emot dagen utan även den ömma modern. Jag älskar att göra födelsedagsfrukostar. Sonen hade önskar vår vanliga frukosttårta. Jag visade denna på Instagram Stories igår och fick frågor på den. HÄR kan du läsa inlägget om den.

Jag var inte ensam i köket. Bernhard var med mig och det var även solen. Wow, vilken morgon. Som en perfekt vinter dag med -2 och strålande sol. Lite oväntat i april dock.

Den här lilla duken har jag fått från mamma. Måste fråga vem som gjort den. Signaturen CS vet jag inte vem det är.

Sedan vaknade resten av familjen, brickor dukades, sångrösten höjdes och tomtebloss tändes.

6 personer i ett litet tonårsrum mumsade smörgåstårta och drack varm choklad medan presenterna öppnades.

Det blev över till lunch också.

Sedan var det iväg till simhallen då födelsedagsbarnets vattenpololag hade match. Med all pandemi så var detta första gången jag var med. Väldigt kul att se men oj vad det var nervigt för mamman att sitta bredvid. Stoltheten när sonen gjorde mål visste inga gränser.

När man fyller år får man alltid bestämma menyn för kvällen. Detta skulle bli spännande då vår förstfödde alltid väljer så spännande rätter. Det har varit portvinsmarinerade kycklinghjärtan och friterade grodlår så vad skulle det bli nu???

Jo Tom kha gai, en thailändsk middag alltså.

Maken som kan det mesta i köket blev taggad och handlade spännande ingredienser och lär grytan sjuda och sprida magiska dofter.

I en thailändsk butik hittade han även chips med lite ovanliga smaker. Som bläckfisk, nori och salt ägg. Jag kan säga att jag inte gillade något av dem men jag var i minoritet.

Farmor och farbror kom på middag och vi njöt av den soliga kvällen. Vårt vardagsrum fullkomligt badar i ljus så här års när solen går rätt in.

Sedan var det hallonmousstårta, också beställning av sonen, men den köpte vi färdig. Nån måtta på kökskonster får det vara.

Så, nu har vi alltså en tonåring. Jag är så tacksam över att få följa honom och se en underbar kille växa. Jag började titta på bilder från förr men var tvungen att sluta, kan ju inte böla floder på nåns födelsedag. Jag är så blödig alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.