Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 juli, 2022

Fredagslåda med loppis-, sommar- & familjetips

Hej halloj i sommarfredagen. Man får INTE klaga på värmen, nej det får man inte för den har vi längtat efter så länge men det är lätt att skänka värmen en negativ tanke när man vid 02.30 inte kan sova för att svetten rinner över hela kroppen.

Jag lämnade lillkillen på fritids som han varit på denna vecka och jag påminde honom den påhittade snöbazooka vi låtsades ha i vintras när vi ville spränga bort alla höga snövallar som var i vägen för oss. Han sken upp och sa: “ja då pratade vi om hur vi skulle sen gå här i t-shirt och shorts! Och det har jag nu!” Borta och nedpackat är alla överdragsbyxor, täckjackor, mössor, vantar och kängor. Nu är det barfota och få luftiga fluffiga plagg som behövs. Så nej – jag tänker inte klaga.

Nu är det fredag och semestern närmar sig. Jag har några saker i mitt arkiv jag vill lyfta och bjuda dig på som jag tror kan inspirera så här i sommaren fast det har nåt år eller å på nacken. Hoppas du blir inspirerad.

Lådbilslandet – ett litet land 1 timma bort

På samma promenad som ovan kom vårt besök på lådbilslandet vi gjorde med förskolan. Om du är i våra trakter och vill ha en upplevelse ihop med familjen så rekommenderar jag ett besök dit.

 

Friterad fläder

Nu är det flädertider och skynda på för de blommar så snabbt över. Saft (mitt recept HÄR) har nog många gjort men har du friterat fläder? Det är verkligen en annorlunda och god efterrätt, kolla HÄR. Och överraskande för gästerna kan jag tro.

 

Loppistipsen med de där oväntade sakerna

Har du några sommarloppisar som väntar på dig? Det är nu alla loppisjägare känner vittring och ska ge sig ut. Det är skyltar längs med vägarna, det är ordande loppisar av idrottsklubbar och hembygdsföreningar mm samt de där butikerna som kanske bara har öppet nån gång i månaden öppnar upp varje dag. Nu kan det letas och fyndas.

Men jag är inte ute efter de där vinstfynden, som att hitta en vas för en 20.a och sedan sälja på auktion för flera tusen. Nej, jag är mer ute efter de där bruksföremålen som är härliga att använda. De saker som man kanske inte ser är bra, vackra eller användbara.

Jag har listat HÄR en massa saker du bör leta efter.

 

Jag begär inte mer än detta

Snart är det som sagt en efterlängtad semester för oss vuxna och ett sommarlov ihop med hela familjen för barnen som hittills fått gå på läger, fritids och bo med farfar. Denna sommar får vi äntligen resa som vi vill, umgås med hur många som helst i alla åldrar, trängas och festa.

Men vad längtar jag då efter när hela världen och sommaren ligger öppen framför oss??? Jo DETTA. Barfota liv, kaffekopp med kallt frukostkaffe på eftermiddagen, trängas i liten stuga, soltorkad bikini under sommarklänning, totalt ointresserad vad klockan är – endast den lilla radion som ger indikation på dygnets timma, svalsång i skyn, dagens bestyr med att bestämma vad som ska grillas och vara tillsammans med nära och kära.

Man måste inte resa bort för att fira sommar.

 

Sommarlekar som nästan är gratis

Semester och sommarlov ger många timmar av dagtid att fylla och barn kan tappa tålamodet. Något ska göras hela tiden och den där skärmen – den kan väl få bli liggande dagtid ändå?

Om det fortsätter som det har varit denna vecka kanske man till och med tröttnar på att bada??? Då finns det så många saker att göra som är enkla, snabbfixade och är gratis eller kostar bara lite.

• Rita med kritor på trottoaren
• Måla på stenar
• Ärtpåsar & kastlådor
• Låt barnen bli riktiga konstnärer
• Telefon med av burkar och tråd
• Låt loppan bestämma
• Vattenspridare
• Vattenkrig
• varenda bollsport som finns…

 

Den bästa sommardrinken

Att starta kvällen med en sval dryck och lite gott plocka, höra vad alla gjort under dagen om vi varit på olika håll och ladda för att laga middag tillsammans. Så vill jag ha det och DENNA, den bästa och festligaste svala drycken är ju Pigge-vin, eller Vitt vin – Piggelin som den också heter. Kan göras likväl utan vin eller med alkoholfritt vin så klart. En sommarklassiker numer.

 

Sommarens soundtrack

När jag å maken var på Mallorca hyrde vi bil och rattade runt bland radiokanalerna på bilradion. En fantastisk kanal som hette Sunshine FM gav just det – solljus. Fantastisk sommarblandning och jag shazaamade för fullt till familjens sommarlista för 2022. Och en som jag verkligen känner är sommar är denna.

Skickar iväg dig i helgen med den och önskar dig fina dagar.

Comments (4)

  • Jag har ett pysseltips! Minns inte var jag hittade det, men det har varit succé hemma hos oss (skulle vara lite pinsamt om det var från din blogg, men det tror jag inte?) Ställ fram några glas med vatten och färga med karamellfärg. Med små skedar, sprutor eller pipetter får man sen fylla en iskubsform med det färgade vattnet och experimentera sig fram med färgerna. Kul pyssel i sig, men det kommer mer! Ställ formen i frysen, och när det har fryst till is kan man ta ut dem, slänga isbitarna på gatan och krossa dem med en hammare. Ett pyssel som har komponenter som passar såväl lugna som lite mer actionfyllda barn. Tycker också den passar i alla åldrar, jag själv brukar gärna hjälpa till med hammaren. Tack igen för din fina blogg och ha en fin sommar!

    • Åh vad kul. Vi letade också upp den när vi körde bil här hemma. Väldigt skön blandning och helt galet hur man får in reklam och nyheter riktad mot de på Mallorca, ha ha.

      Kram
      Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.