Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 juli, 2022

Det lille glasfatet har nu fått sitt hem

Just det, jag visade aldrig vad jag fyndade på loppis på vår loppisresa. Detta är kanske inte det bästa inlägg jag någonsin gjort men det kanske ger en liten aha-upplevelse ändå.

Jo, jag har tidigare skrivit om hur härliga rektangulära former är på glasfat och tipsat om att leta efter såna på loppis. Ett sådant av de jag har är rätt litet och liksom udda. Kan det vara så att det ska tillhöra något mer? Jag började ana att det nog tillhörde ett sett jag sett varianter på; ett fat och lock av silver.

Den tanken hade jag för något år sedan och glömde bort det. Men när vi var där i ladan bland allt bråte och rätt slitna grejer, främst rätt skitiga då det just är en lada med kraftigt drag så vinden blåser in både det ena och det andra där. Då såg jag en sådan lite ask och när jag öppnade den var den tom. Dvs utan sitt glasfat.

Kan jag ha hittat makan till min kaka?

Jajamensan! Så otroligt glad jag blev. Och imponerad av att jag liksom väntat på detta.

Med lite puts så blev det så fint så.

Som ny till och med va?

Före och efter. Häpp!

Ja som sagt, kanske det ger en liten idé om att kolla upp glasfaten du kanske har eller tänka att de där lite risiga silversakerna på loppis kan bli som nya.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.