Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 augusti, 2022

Att leta kompletteringar & jubla inombords

Om du följt mig vet du hur jag letar på loppisar, vintage, second hand och går i välgörenhetsbutiker så fort jag får möjlighet. Jag har också skrivit om att jag kommit till den nivå i min samling att jag helst ser att jag söker kompletteringar. Behöver inte så mycket nytt utan snarare utöka mängden av något så som att ha fler tallrikar i en serie så jag kan servera fler med samma servis. En grej som är nästan lite obehaglig tillfredsställelse i faktiskt.

Jag hade möte på Sveavägen och vid Adolf Fredriks kyrka ligger ett mycket bra Myrorna där jag alltid går in om jag är i kvarteret. Jag slår på mina ögon för att se det där sjätte champagneglaset jag vill ha, en till äggkopp i koppar, träfat jag har fyra av men då vi är fem i familjen önskar jag en till osv.

Och pang tjong står ett vinglas jag ju känner igen på hyllan. Inget jag letat aktiviteter efter för under alla mina letar-år har jag aldrig sett ett, trott det var kört. Det är vinglas i serien Slottet från Reijmyre. Jag har två stycken.

Och varför jag vill ha dem är:
1. Jag tycker väldigt mycket om det grova och tunga glaset. Gillar designen.
2. Historien med glaset får mig att minnas.

Jo så här: På min första reklambyrå jag jobbade hade de en väldigt bra idé för julklappar till sina anställda. De gav samma glas (eller ett nytt men i samma modell, ha ha) varje jul så om du jobbade där i 7 år hade du alltså 7 glas där hemma. Så bra idé tycker jag.

Nu jobbade jag bara där 1,5 år och lyckades tajma in så jag fick 2 glas. Kollegor som jobbat där i 12 år var mindre nöjda med sin gåva kanske de kommande åren…

Så jag har väntat att ett sådant här glas ska komma min väg second hand för jag är liksom inte i behöva av dem egentligen så att köpa till nypris är inget jag önskar göra.

Och nu kom dagen det skedde. 24 års väntan var över!!! fast nu var det bara ett glas så jag har alltså då tre nu. Hur lång tid tar det till nästa trillar åt mitt håll? När jag är 70???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.