Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 september, 2022

Ostronets dag 3.e september. Häng med så pysslar vi

Ja men idag är det ostronets dag. Första lördagen i september är det alltid högtidsdag för oss moluskälskare, så att säga… Dagen är instiftad av Ostronakademin. Jag undrar genast hur jag kan bli ledamot, ha ha. Inträdesprov kanske? Öppna ostron snabbast? Ja, då kommer jag inte in för jag kan bara äta dem snabbt tyvärr.

Hur som helst. Detta måste firas och då kommer jag så lämpligt här med ett lite piffigt pyssel som kan passa. Eller pyssel och pyssel, ett litet ostronfix kan man väl kalla det snarare.

Jag fick ett väldigt vackert ostronskal av sonen för 4 år sedan, se HÄR, och det tycker jag kan få användas en dag som denna. Då användes det som salt och pepparkar – nu byter jag ut pepparn. Till smör.

Användbart och snyggt litet skal detta.

Tvättade skal och redo att skapas med.

Brer i en massa rumsvarmt smör ner i skalet.

Jag fyller det hela vägen upp och sedan ställer jag det i kylen för att stelna och hålla kylan.

Så där, en liten söt servering av smör och salt till middagen.

Väldigt enkelt men himla fint tycker jag. En detalj som kan göra mycket för ett bord.

Fyller det andra med flingsalt. Kanske är smidigare att ha dem var för sig så klart men nu har jag inga fler skal ju.

Lite yin o yang kanske?

Ha nu en fin ostrondag. Ska du fira???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.