Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 oktober, 2022

Jag ska göra en ny bok!

Åh vad jag har suttit och bara väntat på denna stund, att äntligen få berätta att jag ska få ge ut en bok och att det är det som jag har hållt på med som gjort att jag varit lite frånvarande här. Det som tagit all min tid och jag inte kunnat få berätta, som det alltid är i bokbranschen har jag fått lära mig.

Så underbart att nu få ropa ut i världen att ännu en dröm om att få göra en bok sprängfylld med recept på mat och bak, proppad med pyssel och dekorationer för hela året blir sann.

Den heter Vardagsvackert & festfyrverker – Kreativitet och smaker för hela året. Och det är just det jag önskar inspirera dig till; vackra dekorationer, pyssel och recept i vardagen och festliga tillfällen med tips på fyrverkeri i hemmet och på borden.

Förra året släppte jag min julbok och ni som gillade den kommer varken bli besvikna nu eller inte känna igen er. Det är precis i samma anda med högtider, traditioner och personliga berättelser men då med hela året. Som det går att läsa i beskrivningen:

En inspirationsbok för hela året med finurliga gör-det-själv-projekt och goda, enkla recept. Kreatören och inspiratören Helena Lyth har här samlat sina favoriter för att fira både högtider och årstider. Boken inleds, precis som kalenderåret, med vår stora pizzahögtid – nyårsdagen. Vägen går sedan över påsk och jul via vackra tisdagsdukningar till fredagsmys och året fylls med både fest och pyssel.

Klassiska rätter möter spännande tips och flätas samman med kreativa idéer för hela familjen. Äggmoln, kanderad syren, blödande ljus och kottgirlanger – allt får plats. Med utgångspunkt i att det ska vara snabbt och billigt att börja skapa, t ex med det som finns hemma och material från naturen, inspirerar boken till kreativitet och festlig vardag.

Jag har Bonnier Fakta som förlag och ett helt fantastiskt dreamteam med Mia Öhrn som förläggare, Susanna Huldt Lundquist som redaktör och precis som förra gången Annika Lyth som formgivare. Vi har haft så många underbara och bubbliga möten senaste halvåret och försökt tillsammans trycka in ett helt år på 240 sidor men det jobbet är långt ifrån klart.

Datumet för boksläppet är 15/3 2023 och nu är det bråda dagar att få allt på plats. Alla bilder, texter, steg-för-steg-beskrivningar, receptkoll och korrvändor mm ska landa rätt.

Boken går att bevaka på Bokus och Adlibris om ni vill. Jag hoppas innerligt att boken ska tas emot väl av er som följt mig genom åren så att ni känner igen er men samtidigt var fylld med nytt så den får ett värde i bokform hemma hos er. Att jag kan få inspirera även mellan sidorna och inte bara i mobilscrollen.

Åh detta är så himlans pirrigt ska jag säga. Blir alldeles kallsvettig nu när det är officiellt. Allt har ju känts toppen i mitt huvud men kommer du som läser bli lika glad som jag önskar tro? Håller tummarna att du kommer gilla den och ska vilja använda den i många år, alla härliga högtider som komma skall i framtiden.

Comments (7)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.