Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 november, 2022

Senaste dagarna – fullt som ett år

Idag har jag hunnit med maratonmöte, mejlat en flertalet människor och kunder samt bokat massa samarbeten och lyckats jonglera jobb och privatliv.

Igår fyllde lillebror 9 och imorgon fyller dottern 12 och detta får man som förälder inte missa att vara fulländad med, att varje millimeter av firandet ska vara rätt. Samt att jag idag fått hantera hantverkare som ska bryta upp köksgolvet och lägga om det en TREDJE gång då det gjorts så illa samt äntligen fixa taket i källaren under köket där det varit ett hål. Och gått på storebrors saxofonkonsert från vilken jag sprang till tandläkaren där jag hade en akuttid då jag bitit av en tand. Allt detta innan 14.00!

Helt sned i munnen. Tur att Bernhard piggar upp mig.

Nu sitter jag vid datorn, bedövad å sned i hela ansiktet och försöker släcka bränder. Det där med att ha tråkigt och inget att göra – det var längesedan nu. Men vet du; alternativet att inte ha några jobb och stressa över det är banne mig tusen gånger värre. De gånger i livet när jag just varit arbetslös och varit så orolig för att klara hyra och annat – den känslan tar så mycket värre än att stressa över jobb som ska göras.

Hur som helst – ska vi ta å titta lite på den gånga tiden. För denna vecka går till historien som en av de mäktigaste ändå.

Fredag

Handledaren för renoveringen av köket som haft vattenläcka och där golvet skulle bytas ut var här för inspektion. Golvet är inte bra lagt, hade redan lagts om en gång, men varken jag eller maken orkade ta fajten. Ett år utan diskmaskin och bara tjafs sa vi att nu får det vara nog och accepterade det hela. Jag skulle ha träffat kära vänner för en kväll på stan men min kropp sa nej. Det gick inte att frambringa mer energi. Det blev skaldjur och stekt svamp till middag för ingen orkade laga mat. Så trötta både mentalt och fysiskt.

Sedan somnade jag fint framför Harry Potter som vi nu kör varje fredag.

Lördag

Vaknade tidigt med förvånansvärt mycket energi. Det var väl en natts sömn som gjorde jobbet. Gick ner i köket och skulle bulla upp med frukost. Då står jag där på köksgolvet och vill bara skrika och gråta. Det är ju helt vågigt! Om man lägger en kula skulle den åka berg och dalbana. Energin föll från mig.

Det blev en frukost med en olustkänsla i kroppen. Ska vi ha det så här? Mejl skickades till renoveringsfirman och dagen gick åt till att vara duktig hemma. Kratta, städa, rensa. Liksom göra rent hus för att få lugn i huvudet.

Sista höstanemoner i trädgården.

Söndag

Sy- och hantverksfestival på Stockholmsmässan som jag drog med mig dottern på. Det blev superkul och jag blev mycket inspirerad. Hem och förbereda för halloween som var nästa dag.

Jag fick inte hjälpa till alls. det vara bar när några lite läskiga skär och hugg med kniven skulle göras. Hennes pumpor blev så fina!

Måndag

Halloween och jag la upp en gammal halloweenbild på mig där jag blir skrämd på mitt Instagram. Jag vet att det oftat är många som avföljer när jag lägger upp bild på mig själv så det var jag beredd på. Men när jag gick in efter några timmar så hade 700 pers avföljt. Det tog på självförtroendet kan jag säga.

Nu var det en bugg hos instagram så det var inte min nuna visade det sig. Jösses vad skönt att få reda på ha ha!

Något roligt att se fram emot var att jag kunde äntligen få berätta om att jag ska släppa en ny bok i vår. Och wow vilket mottagande och vilka fina ord och hälsningar jag fick. TACK!

Kvällen förlöpte med ett knackande på dörren och ett väldans godisgivande från mig. Jag vill gå till historien som den i grannskapet som var generös med gott godis. Jag tror att jag är på god väg.

Tisdag

Ja må du leva, älskade lille son. Åh vad han längtat efter att få fylla nio samtidigt som han envisades med att säga att han inte alls var pirrig för sin dag. Det blev en klassisk macktårta på sängen och sedan hade han önskat “sockerflingor” vilket ju är en rimlig önskan då just sådant aldrig förekommer här hemma. Skillnad från när jag var barn och Frosties och Kalaspuffar var det enda som fanns, ha ha.

Jag hade ärenden på stan för att fixa material till jätteroligt samarbete som snart ska filmas. Åkte med alla grejer på tunnelbanan hem, lämnade i källaren och sedan gick hela familjen samt svärmor till den lokala hamburgerrestaurangen. Jag sa det inte högt men jösses vad glad jag var över att födelsedagsbarnet önskade äta ute på sin dag. Hade inte riktigt mäktat med att fixa middag och sedan diska igen *djup suck* När kommer vår diskmaskin få installeras…?

Och sedan då onsdag men den började jag med.

Och så här kommer det fortsätta ett tag till. Det är mycket nu på alla plan och då jag som kreatör har högtid med julen har jag många jobb just nu. Det är nästan minutplanering vissa dagar framöver. Jag håller alla tummar jag kan för att jag själ ska hålla mig frisk men även familjen. En VAB och allt rasar kan jag säga.

Jaha, och hur mår du? Här sitter jag och kräks i text över mitt schema. Kanske inte ett dugg kul att läsa men jag använder nog denna blogg lite som en dagbok och att terapeutiskt få älta saker.

Jag hoppas du mår bra och njuter av novent nu. Snälla stå ut med mig ett litet tag till så hoppas jag återkomma med lite mer matnyttigt. Ta hand om dig!

Comments (5)

 • Hur vet man när mycket övergår till för mycket? Önskar att jag kunde svara, men det kan jag inte då jag själv inte stoppade i tid. (Men förhoppningsvis i tillräckligt god tid för att det inte ska vara för sent). Men kan säga så här; efter en allt för intensiv låååååång period utan återhämtning (extremt mycket på jobbet, bara toppar utan dalar där man kan ta ikapp som kombinerats med en cancersjuk svärfar som nu vandrat vidare med allt det innebär i kombination med det vanliga livet och alla dess måsten med tvätt och mat och barn och ljud och lek med mig mamma jag orkar inte nu i kombination med allmän samhällsångest med krig, inflation, räntor och elpriser) så har jag inte gått in i väggen men jag har studerat tapeten på väldigt nära håll.

  Nu är jag tillbaka. Men en dag på jobbet (fysiskt på kontoret) gör att jag känner mig bakfull i flera dagar. Min ork är låg. Mitt tålamod ännu lägre, vilket främst drabbar sonen.

  Så OM du börjar tänka tankarna på “när är mycket för mycket” skulle jag verkligen råda dig att se över vilka justeringar du har möjlighet att göra ❤

  KRAM

 • Så jobbigt för er med köksgolvet, att det har tagit så lång tid! Men så skönt det kommer att blir när allt är på plats och diskmaskinen igång. Heja dig med alla projekt och tack för bloggen!

 • Hej, var det meningen att dela bilden på det som ser ut som en kommande bok? Bilden är helt okommenterad i texten. Kul i alla fall! Jag ser fram emot den.

 • Kämpiga dagar. Håller tummarna för att lugnet lägger sig snart!

  Såg dig och dottern på Sy- och hantverksfestivalen och blev såklart starstruck. Men vågade inte hälsa/störa er. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.