Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

10 december, 2022

Creativeworld! Mässan med all inspiration du önskar

Creativeworld Reklam för Messe Frankfurt 

Äntligen kan mässornas mässa gå av stapeln igen. Alla jag känner som varit i Frankfurt och besökt mässorna Creativeworld, Ambiente och Christmasworld som går av stapeln i slutet av januari/början av februari varje år får något så där lyckligt i blicken, förmodligen för det är en sådan otrolig upplevelse att vara med om.

Jag har nu fått bokning till mässan och kan redan nu pirrigt planera och längta dit. Jag uppmuntrar dig som på något sätt är intresserad av kreativt hantverk, inredning och jul, ja faktiskt jul att också planera in en tripp till Messe Frankfurt 4-7 februari 2023.

Innan pandemin var jag där 2020 och var i himmelriket. Om du varit på säg Älvsjömässan här i Stockholm så är hela den i ungefärlig storlek samma som endast en mässhall på Messe Frankfurt som då har 7 hallar.

Varje hall är fullproppad med inspiration i olika ämnen och inriktningar. Creativeworld är som en gigantisk slöjdsal där du får testa på att måla, skapa, etsa, tälja, klippa, stämpla, kalligrafi och en massa mer.

En vanlig fråga jag får är var jag får inspiration ifrån och jag kan säga att många saker jag skapat har fötts här. Att gå runt bland alla montrar och mässhallar får min hjärna att gå igång. En färg från ett ställe ihop med ett material från en annan monter blir i min hjärna något nytt. Här fullkomligt osar det av kreativitet.

Oavsett vad du är intresserad av, vilken nivå du ligger på teknik och utförande finns det något för dig att inspireras av.

Jobbar du inom skola eller annan kreativ och utbildande verksamhet så är detta den perfekta konferensresan för kollegorna. Alla kommer komma hem med fullproppad inspirationsmapp.

Och varför sa jag jul ovan? Jo för Creativeworld är bara en av mässorna. Samtidigt sker det flera mässor som alla är lika inspirerande. Ja det är faktiskt en mässa för julen också.

Och så här glad var jag då!

Nytt för i år är att inredningsmässan Ambiente som legat på andra tider på året flyttas till samma datum som Creative och Christmas. Ambiente är mässan för inredningsvärlden, detaljerna för hemmet och med stort fokus på det dukade bordet. Men hallå! Det är ju mässan för mig det med. Så med andra ord är det hela tre mässor får sådana som mig! Detta kommer bli magiska dagar.

För något vecka sedan var jag i Köpenhamn över dagen för pressträff om mässorna.

Så spännande att få ta del om arbetet med att ta fram denna enorma mässa. Det är 4700 utställare och 85% av dessa är utländska (80 länder) företag, dvs 15% från värdlandet Tyskland.

Nå vad säger du? Blir du sugen på att haka på. Kolla in Messe Frankfurt nu och boka biljetter. Börja året med en rejäl inspirationsdos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.