Följ mig:
Jul Stockholm

Stadsvandring med julen i fokus i Gamla Stan

11 december, 2022

Jag vaknade vid 04 för några veckor sedan och som vanligt så började jag scrolla på telefonen när jag inte kunde somna om. Då dök det upp en post från ”Vad händer i Stockholm” med tips om en stadsvandring i Gamla stan fast med den lilla tvisten att julen skulle vara i fokus.

”Det vill jag gå på!” tänkte jag där i vargtimman och bokade mig en biljett.

Så nu i veckan var jag på den och det var så mysigt. Jag har aldrig haft problem med att göra saker själv, resa själv, äta på restaurang själv. Snarare tvärt om, att jag går på saker och gör saker jag vet att jag vill gå på istället för att vänta n en vän som kanske inte är lika intresserad som jag. Och att förvänta sig att jag hade någon som ville gå runt i Gamla stan och frossa i julen i en timma kanske inte var rimligt.

Samling vid Järntorget och guiden började på en gång med att prata julljus och spännande historia om stadsdelen kopplat till julen.

Och sedan vandrade vi i mysiga gränder och fick vid olika stopp höra spännande historia och historier.

Som vid butiken Julkulan som så här års säljer… julkulor!

Jag har gått på många stadsvandringar av olika slag men aldrig en med jultema. Det borde vara fler av den sorten för åh vad mysigt det var!

I många år har stadsdelen haft ljusdekorationer men i år har de dragits in pga av budgetåtstramningar. Men då har ett känt företag gått in och styrt upp. Tack till dem!

Snabb vända förbi julmarknaden och sedan storkyrkan som nu är upplyst som många stora hus och byggnader under Nobelveckan.

Gamla stan har en levande julkalender från första till 24.e december. Olika fönster eller dörrar öppnas i stadsdelen och där sker varje dag olika former av framträdanden. Vi lyckades passera en precis i rätt tid.

Vandringen avslutades med en varm glögg och pepparkakor.

Åh vad detta var trevligt. Nästa år vill jag göra samma eller liknande. Kanske jag då kan lura med mig nån?

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Emelie 11 december, 2022 at 21:33

  Mysigt! Vilket bolag gick du med?

  • Svara Helena Lyth 13 december, 2022 at 10:51

   Hej Emelie. Oj jag vet faktiskt inte, ha ha. Jag fick en notis i facebokk-gruppen ”Vad händer i Stockholm” så kanske du kan kolla där? Men det ä nog inte så många som kör denna så det går nog att hitta.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close