Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 januari, 2023

Gör egen islykta i form

Passa på och gör egen islykta i form när temperaturen utanför fönstret är kallt. Nu verkar vintern komma och gå rätt så raskt men när väl kylan slår till har du världens chans att göra vackra islyktor.

Gör egen islykta i form

Innan vi åkte på vår resa till Skåne och Värmland nu så gjorde jag islyktor till en bjudning. Ett mycket vackert och enkelt sätt att göra en välkomnande entre. Gör egen islykta i form är min snabba enkla uppmaning med andra ord.

Gör egen islykta i form

Fyll en form med vatten och ställ utomhus. Om du vill ha en så klar islykta som möjligt så är destillerat vatten det bästa. Då skapas det inte några isbubblor. Sägs det! Jag har testat några gånger men ska villigt erkänna att jag tycker att det där med att koka vatten inte ger effekten värt det hela. Men, skam den som ger sig.

Jag ställde min form ute på trappen över natten men det ska tilläggas att detta går så klart lika bra att göra i en frys.

De sötaste små spåren från nån av våra katter.

Jag kan liksom inte se mig mätt på små tassar och tassavtryck. Bland det sötaste som finns.

Gör egen islykta i form

Morgonen efter var vattnet helt fruset och när jag tog in formen i rumstemperatur så släppte min isskulptur från formen.

gör egen islykta i form

Jag hade min gamla bakform som jag bakat min mjuka pepparkaka med men jag är väldigt sugen på DENNA (adlink) som är liiiite tjusigare.

Gör egen islykta i form

Finast blir islyktan om det är ett levande ljus i den men om det är en blåsig kväll så är ett batteridrivet ljus att föredra.

Jag passar på att tips om de frusna pionerna jag visat HÄR förut. När du ändå är inte på det frusna temat menar jag.

Så vackert, så enkelt och så gratis får jag väl säga?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.