Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 januari, 2023

Trenderna för 2023 är släppta – jag ser blått

Nu är det Formexvecka och pressvisningar och kollektionssläppen duggar tätt. Jag är väl kanske inte den bloggaren som är trendspanare nummer ett och har örat mot marken, fingret på pulsen mest av alla men jag möter en hel del, hör en hel del. Det är då så kul att när man för tredje och femte gången möta något som känns nytt och känna av att “detta är nog en trend ändå!”

Det har viskats om Kleinblå i ca ett halvår tycker jag. Att 90-talet skulle vara tillbaka där just Kleinblå var extremt tongivande. Och visst har jag sett denna kraftiga och intensiva blåa färg lite här och var ett tag men som med det mesta så är inte det extrema något för den stora massan utan hypertrenden liksom skruvas ner i volym för att sedan landa i var mans hem.

Och då tycker jag den snälla blå skulle bli alldeles utmärkt. Som jag fångat på både ett och sju ställen typ.

Vi börjar med en sväng i Stockholm och butikerna där:

Inne på HM Home var det blått. Mest ljusblått och till detta var det ljust beiget. Vintrigt men ändå vårfint.

Sedan var jag på en pressvisning för en ny kollektion hos Svenskt tenn av Mimmi Blomqvist och den visades på klassiska tyger – i blått. Och till det ljust bruna, beiga detaljer.

I kollektionen finns även en pall i ljust trä och den visades ihop med – blåa detaljer.

Sedan flyttar vi oss till Stockholmsmässan och Formex. På pressfrukosten visades de tre trender som är tongivande för 2023. Och den i mitten: Color Vibes vibrerar till fullo av Klienblå.

Vilket sedan trendutställningen i stora hallen var full med. Om man önskar få sig en vitaminkick via ögonen – så var så god!

Trendutställningen ska ge hint om de tre trenderna som satts. Ting plockade från alla de olika utställare som satt upp sina saker i montrarna. Här fint sammanställda.

Men om trenderna då just är maxade så var det som sagt en sänkt volym i montrarna.

Men samma blå som kombinerats med trä, beiget, brunt och olika skalor av blå. Fine Little Day

Potteryjo

Ceannis

Ib Laursen

Och det som fick mitt öga att haja till var denna högblanka kzeinblå lampa. Och sedan såg jag att det var flera blå lampskärmar. Det kändes som en bra nivå att få in kraftigt kzeinblå – i en lampa. PR Home

Blocho

IO Scandinavia

Det var ljust blått med trä och beiget överallt, i alla material. Classic textiles

Strömshaga

Ja till och med ljus. The Deluxe Candle

Min största favorit från mässan måste ändå vara detta förgätmigej-mönster av Fusca Design. Jag är helt kär och vill ha saft och kakor på en sådan duk i sommar!

Och sen vill jag avsluta med att världen är fylld av blåa vackra ting som redan existerar. Vad heter denna typ av porslin/keramik? Finns också med pistagegrönt och vitt. Så makalöst vackra och helt rätt i tiden ju! En sådan liten karamellskål på en träbricka.

Ja vad säger du? Känner du dig blå, är 2023 ett år av himmelsblått och blåbär?

Comments (3)

  • Hej Helena!
    Det är Wedgwood. Förutom att jag har ett par små grejer – en liten medaljong bl.a. – så har jag varit där. Det ligger på landet utanför Stoke-on-Trent i England. Ett fantastiskt ställe med fabrik, museum och shop naturligtvis. Dessutom byggde Josiah Wedgwood bostäder åt arbetarna.

  • Snyggt med blått, men, just den kleinblå vart man överdoserad av på 90-talet, gärna tillsammans med ockra. Men, som enstaka detalj så kan det verkligen vara rätt. Den lite med ljusa blå med gråa toner i var superfräsch!

    Kul med fina bilder från mässan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.