Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 januari, 2023

Behind the scenes i mitt kök med omslagsplåtning

Stort tack för all fin respons på boken igår. Aldrig hade jag vågat tro att den skulle tas emot så starkt och snabbt. Den landade på första plats över mest sålda böcker. Himlastormande och helt fantastiskt. Så glad att vi nu närmar oss att faktiskt ha Vardagsvackert & festfyrverkeri i våra händer. Tack för alla glada hälsningar och pepp under bokens skapelseresa. TACK!

Här kommer lite bilder från omslagsplåtningen jag gjorde hemma köket i oktober ihop med min förläggare Mia Öhrn och redaktör Susanna Huldt Lundqvist från Bonnier fakta samt formgivare Annika Lyth (ja, hon är kusin till min man)

Det är ett jobb som är så otroligt stort då omslaget blir “ansiktet” utåt och ska symboliserar hela bokens innehåll. Hur får jag in att det är hela året i boken? Hur visar jag att det är både mat och pyssel? Hur lyckas jag skapa EN bild som känns härlig nu på våren och till påsk samtidigt som den ska kännas rätt inför november och jul? Samtidigt som det ska verkligen synas Helena i den, att det är min stil. En utmaning som hette duga kan jag säga.

En mycket koncentrerad Helena… Och nej, jag har ingen mer avancerad utrustning än en kamera och stora fönster. Skäms ibland över att inte vara den med 5 olika kameror, uppkopplad till laptop med avancerade fotoprogram och stora lampor men det är inte för mig. Jag vill vara nära och så enkel det går. Verkar funka än så länge…

Bit för bit byggs upp. Saker tas bort. Och vid varje förändring så riskerar något man vill ha kvar att flytta sig. Dominoeffekten är total. Samtidigt som jag jobbar med dagsljus så det ljus som var perfekt för 7 minuter sedan nu är helt borta. Det var som om jag höll andan i 3 timmar.

Så kul att se dessa behind the scenes-bilder och sedan skiss på boken. Från ett funkiskök till omslag.

Ha en fortsatt fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.