Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 februari, 2023

Påsk- & bokintervju i mitt kök. Och om vikten av längtan

Igår var det påsk ännu en gång i mitt kök. Nu var det TT med journalisten Maria Soxbo som var här för att göra intervju med mig om min kommande bok – Vardagsvackert & festfyrverkeri. Jag fick pyssla och pynta medan fotograf Jessica Gow fotograferade.

Jag släpper nu min andra bok med fokus på högtider och har sedan starten av min blogg och mina kanaler alltid varit lite fel ute kan man säga. Att jag inspirerat till och blivit intervjuad om högtider innan själva högtiden är. Att jag skapat och fotograferat påskägg i januari, karvat pumpor i september, byggt upp julbord i maj osv. Mina högtidspyntslådor plockas fram lite mer frekvent än hos andra kan jag tro. Så att nu pynta påskris och prata påskbufféer långt i förväg, på själva fettisdagen faktiskt, är vardag hos mig kan man säga.

Något jag och Maria pratade om var vikten av att få längta. Jag som pyntar för högtider “för tidigt” kämpar med att ändå skapa en tid av längtan för våra barn. Jag minns känslan som barn av att längta och räkna ner till jul och just den känslan är ovärderlig. Den kommer av  att ha fått den där tiden av frånvaro av festligheter, att längta tills det är dags. Så om jag då pyntar och bjuder på fest i förväg så fråntar jag, snuvar jag, våra barn på den erfarenheten. Att de inte får den där unika känslan av längtan. Så jag är noga med att plocka ner alla pinaler jag tagit fram för mina fotograferingar, är nästan sist i grannskapet med att sätta fram pumpan på trappan, granen i vardagsrummet och baka semlor. Jag vill att de ska få samma längtan som jag.

Men nu var det påsk som sagt och det ska bli så kul att se resultatet i tidningarna som vill plocka upp reportaget. TT skickar material till samtliga redaktioner i Sverige och de lokala tidningarna kan då välja publicera. Så jag hoppas vi ses “hemma hos dig” snart. Och kanske att min blok gör det samma?

Bilderna här ovan tog Maria under besöket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.