Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 februari, 2023

Att sova med sovmask var ju en höjdare

Hur har du det med sömnen? Jag har, nästan obehagligt sent, kommit på världens grej för att sova längre och få mer obruten sömn eller vad jag ska kalla det.

Jag har absolut inga problem att somna, det är nästan så att jag sover innan huvudet faller mot kudden, utan mitt problem är att jag vaknar mitt i natten och kan inte somna om.

Sedan någon månad så sover alla barnen i sina sängar hela nätterna så jag kan på intet sätt skylla på att det är barn som väcker mig längre. Utan det är bara av någon anledning jag vaknar och kan ligga i timmar med mina tankar. Jag tror det är många som har samma som jag.

Jag har slutat dricka kaffe/te efter 14 på dagarna, försöker lägga mig samma tid, vi har mörkläggningsgardiner mm. Ja, en massa saker som ska få mig att sova hela nätter. Men det som nu sedan två veckor varit revolutionerande för mig är…

… en sovmask. Jag har alltid avfärdat den då jag trott att den ska skava och snarare väcka mig men så fel jag haft. Det totala mörker som blir med masken, och den lite lugnande effekten med ett lätt tryck över ögonen, har varit guld. Jag måste helt klart ha reagerat på ljuset fast samtidigt så är det inte ljust där vid 03…

Jag kan nu inte se mig själv utan den framöver. Nästan så jag ser fram emot den ljusa tiden som kommer och jag kommer kunna sova djupt och länge.

Den här lille pajsaren har tyvärr tagit över rollen som väckare efter barnen. Är inte det typiskt? När barnen som sagt äntligen kommit i åldern av att sova hela natten själva och vilja sova länge så börjar denna pälskling söka uppmärksamhet vid 07 på helgerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.