Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 mars, 2023

Min releasefest med våfflor & bubbel

Idag har jag haft så svårt att få något ur händerna. Liksom känt mig söndagsledig, att jag redan haft en lång mäktig vecka bakom mig och behövde bara göra absolut ingenting. Samtidigt som jag haft den mest underbara sprudlande energin av så mycket glädje från igår.

Det var releasefest för min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri och något jag och hela teamet på Bonnierförlaget laddat för. Det blev mer än lyckat och nu idag är jag liksom tömd för att jag varit så spänd för detta men som sagt samtidigt så så så lycklig.

När förlaget frågade hur jag ville fira att boken var klar och ute i butik var jag snabb på att säga att jag ville ha ett litet event med familj och några få vänner samt alla från förlaget som varit delaktiga i boken. Få fira med de som varit med eller nära under detta år då boken skapats. Och så ville jag att det skulle vara lite lekfullt, inte så avancerat och att alla som kom skulle få något att sättas igång med (Ja sådant jag skriver om i boken). Och vad är bättre att göra än att laga sin egna mat? Och i detta fall blev det grädda din egna våffla!

Då Bonnier precis nyss gjort en stor renovering av huset och nu har ett helt underbart kök att ha sammankomster i blev det där vi skulle vara och i de vackra salonger som ligger i fil bredvid och där stora dörrpar kan öppnas mellan. Och alla vet ju att de bästa festerna sker i köket så det passade väldigt bra.

Jag ville så klart sätta min prägel på rummen och visa saker från boken så jag satte mig och gjorde en girlang med veckade vimplar/flaggor.

Min fantastiska förläggare Mia Öhrn har ett förflutet som konditor och bakboksförfattare så hon tog på sig att, så makalöst snällt, att röra ihop en våffelsmet för 45 pers. Jag hade med alla våffeljärn jag äger så det blev sammantaget 6 st våffeljärn. Ni kan ana oset… Ha ha, jag tänker minsann lämna ett avtryck. Och detta fall våffelos i väggarna!

Jag tog så otroligt dåligt med bilder så här har jag norpat skärmdumpar från Mia, på boken i plural. Alltid lika svårt att ta in när jag ser den så här. Är den på riktigt nu???

Redaktör Susanna hade gjort papperslyktorna som också är med i boken och vi hängde upp hennes ljusslinga. Så fint!

Att bara med två små girlanger i taket sätta en lite festligare stämning. Bästa pynttipset.

Vad är festlig och firarvärdig dryck? Bubbel så klart. Så menyn blev våfflor med salta (creme fraiche, rom och finhackad lök samt skagenröra) och söta (grädde med hjortronsylt samt Nutella) toppings ihop med bubbel. Samt mitt favoritöl också. Det blev ett himla härligt gräddande och fixande. Precis så där lekfullt och familjärt jag hoppades på.

Sen kom familj och vänner. Och det går jättebra att grädda våfflor i silverklänning.

Både jag och Mia hade med oss våra mammors gamla våffeljärn och de slog de nya med hästlängder. Varför är det alltid så?

Bara underbara människor!

Till exempel mina kollegor Maria och Monica jag hade kontor med förut. Och bakgrunden Hanna och Emma.

Mia höll så fint tal och jag kämpade med att inte börja gråta. Vilket fantastiskt år vi haft och vilket underbart jobb vi gjort. När jag också skulle säga några ord blev det kort för jag kan ju inte inte gråta tydligen. Är helt värdelös på att prata inför folk, speciellt när jag är emotionell.

Susanna, Mia och Annika. Mitt underbara team som sett till att det blivit en bok på riktigt.

Sen middag på Urban Deli

Jag hade bokat bord på Urban Deli som ligger några kvarter bort på Sveavägen för de som inte ville gå hem, ville fira lite mer och var hungriga, ha ha.

Tre ensamföretagare som väljer varann som kollegor! De som förstår denna värld vi valt att jobba i. Kära Emma och Hanna!

Härligt att få prata ikapp med vänner och njuta länge av kvällen.

En nightcap på Söder

Min makes kompis Karl Ljung hade dagen innan öppnat en ny restaurang – Freyja och han ringde och sa att vi absolut skulle gå dit för att avsluta denna festdag. Så klart vi gjorde det.

På Hornsgatan 18 men högst upp i huset och med en helt fantastisk utsikt över staden ligger detta nya härliga ställe.

Ett glas, mycket chips och sedan hem för att sova godare än godast.

Fina gåvor av fina människor

Något jag inte räknat med var alla fina presenter jag fick. Så otroligt fina de är, mina nära och kära.

Mamma! Så otroligt kul och kreativt. Ja, gissa var mina skaparlust kommer från…?

Och sedan kom Johanna och Marlene med en gåva som både gav mig stort skratt och värme i hjärtat. De hade läst mitt inlägg om porslin jag samlar på. Och gav en ny del!

Och en sådan bra gåva från Maria och Monica men tre presenter i en: Söt vintageskål med gott godis inslagen i vacker scarf. Typsikt exempel på underbar present.

Och sedan då ett helt hav av blommor. TACK!!!

Det blir en tidig kväll och en natt med underbar sömn kan jag tro. Detta blev en dag och ett firande som jag lägger i finaste minneslådan.

Kommentar

  • Oh så fina bilder! Tack för att jag fick titta in här❤️
    Älskar även den här boken med himla många sidor av härliga idéer! Köpte ett helt gäng böcker som jag ska ta med till födelsedagskalaset, eller när jag är bortbjuden! Vilket har varit väldigt uppskattat med Julprassel & decembermys!
    Lycka till och stor tackkram, Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.