Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 maj, 2023

Bukett som lyser upp efter bukett-kurs

Har du bundit en bukett någon gång? Alltså på riktigt tagit blomma för blomma och lagt så där snyggt som floristerna gör? Det har jag aldrig gjort. Jag har, som du säkert märkt här på bloggen, ganska många gånger gjort buketter direkt i vas men då aldrig bundit en bukett.

Idag var jag på en pressvisning för Designtorget hos Trendgruppen och där fick vi lära oss binda buketter på det där rätta sättet av av In Bloom.

Det var mycket svårare än vad jag trodde. Jag använde en vas som är som en bukett i sig själv så det hjälpte till kanske.

Och att blommorna var så vackra så ögonen svimmade var så klart en fördel det med.

Jag och mina kollegor i “klassen” fick börja med att välja vas och sedan utifrån den skära till blommor. Och ja, man skär alltså alla blommor. Aldrig klippa! Så nu lärde jg mig det och kommer aldrig våga göra fel i fortsättningen.

Det var inga dåliga blommor vi skulle välja mellan. Som att gå i en godisbutik ju!

Och läckra vaser dessutom. De om några var ju som godis.

Och så här blev då min bukett. Lagom yvig och okontrollerad – som jag, ha ha. Bild lånad från Trendgruppen.

Nu får jag öva här hemma för detta vill jag bli bättre på. Nu kändes det som om jag körde lite i blindo och “låtsades” vara florist. Kul uppdrag jag ger mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.