Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 maj, 2023

Marvelmaraton. Det trodde jag aldrig om mig

Den senaste månaden – 6 veckorna har vi i familjen klämt en massa Marvelfilmer. Det har varit Spindelmannen, Ironman, Hulken, Antman, Black Panther och allt vad de heter. Inte fattat alls att Avangers hänger ihop med andra kända superhjältar. Denna information och filmerna överlag har liksom gått mig förbi. Inte känt att de har varit något för mig och sett de som ett gäng superhjältefilmer utan någon koppling till varann men tur man har uppdaterade barn. De är helt med i denna värld och lät mig förstå att det finns en linje mellan de olika figurerna och visade upp listor på hur man kan se alla dessa filmer i turordningar. Ja för det finns olika ordningar tydligen: Som de är gjorda, alltså kronologisk skapelseordning eller i ordning över hur dessa världar går in i varann, hur historierna kopplas in i varann. Jag hade ingen aning. Det fins mängder av sidor på nätet med tips om hur man ska se filmerna, även för dig som inte sett nån eller inte förstår vad detta är. Underbart ju, HÄR är en tex.

Det började med att vi såg en film en fredag och sedan en till på lördagen. Och sedan en till på söndagen. När vi då klivit in i detta så var det ju bara att fortsätta.

Jag ska erkänna att jag nog inte ens förstår/förstod 25% av vad som händer och hur de ska hänga ihop men det spelar mig absolut ingen roll. Detta är underhållning och framför allt: något vi vuxna delar med barnen. Kanske att det just var barnen som guidade in oss i detta än som vanligt tvärt om. Och jag bara älskade det.

En regnig helg för ett tag sedan när maken var bortrest och jag bara inte orkade hitta på något duktigt föräldramässigt själv så klämde vi flera filmer på raken, mitt på dagen. Jag kände mig så himla busig. “Får man se film mitt på dagen? Är det att bryta mot föräldrakodex?” Men när tonårs-sonen faktiskt vill hänga med sin morsa i flera timmar och myser med hela sin själ när jag säger “Vi tar en till va?” kände jag att detta ju var precis det bästa jag kunde göra.

En ny sida av mig eller kanske snarare en ny era i föräldraskapet. Att barnen inte måste luftas och rastas på samma sätt så att säga. De har mycket i skolor och med aktiviteter nu mer som de sköter själva så att då verkligen få vara lediga på helgen är något nytt och viktigt. Jag hakar bara på och försöker förstå hur trädet Groot funkar, funderar på hur Hulken alltid lyckas behålla byxan på när han blir grön, hur tung är egentligen Tors hammare och hur Antman kan krympa till en myras storlek med kläder och allt, ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.