Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 maj, 2023

Depeche Mode – dans, skratt, tårar, rys & eufori

Att gå på konsert är väldigt bra för själen. Att fullkomligt slukas av, vad jag förmodar man väljer, musik man älskar för några timmar gör mycket med en.

För några år sedan var vi på Depeche, senast de var i stan och det var en sådan underbar upplevelse och jag förväntade mig samma känsla nu.

Så blev det inte för det har gått flera år, bandmedlemmar har gått bort och stilen blivit tyngre på det nya materialet så det var med en helt annan känsla faktiskt. Men inte att det bytte ut utan snarare lade till. När den nyligen bortgångna bandmedlemmen Andy Fletchers favoritlåt spades och hans ansikte fyllde skärmarna grep det tag i mig. Men det var med låten efter – min absoluta Depechelåt Wrong spelades som den låten fick en ny mening. Gur fre det känns när någon man älskar tas ifrån en. Då trillade tårarna hårt på mina kinder. Och för den som aldrig gråtit i ett hav av tusentals människor bör göra det. Bland det finaste jag varit med om. Att få var så sårbar bland alla utan att de ser.

Jag läste DENNA recension från Aftonbladet och jag håller med i allt.

Vi mötte upp ett härligt gäng för förfest med goda mackor och dryck. Samt enormt hög volym i högtalarna med favoritlåtarna. Vi blev hela 20 pers! En lite konsert i köket, ha ha.

Jag gillar Depeche men räknar mig inte som ett fan. Men musiken har funnits där hela mitt liv och beundrar deras karriär. Men så kul att komma till en konsert och se alla dessa hardcore-fans.

Föra gången vi var på Depeche satt vi på läktaren och jag i mitt stilla sinne tänkte vi också skulle göra det nu med. Så det var lite med chock jag insåg att jag missat att vi hade ståplats. För jag hade högklackat. Okej, jag hade ont i fötterna det ska erkännas men wow vad bra jag såg, ha ha. Jag blir ju 1.88 i klackarna.

  

Så fint, så gripande.

Detta är då min favorit. Ligger på min “kom-igen-nu-lista”. Nu blev det fylld med än mer tyngd. Åh vad jag grät när de spelade den. Musik kan verkligen gripa tag i mig.

Detta är min favoritlåt från senaste skivan. Som svensk och filmintresserad ser man ju dirket var inspirationen till videon kommer från…

I juni blir det mer konsert med The Weeknd. Redan pepp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.