Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 maj, 2023

Stockholm Creative Edition – just nu

Om du är inredningsintresserad, eller konstintresserad med gränsen till inredning, så har du nu en stad full av saker att se och besöka.

För tredje året går Stockholm Creative Edition av stapeln och det är en designfestival runt om i stan. Oberoende designers öppnar upp sina ateljéer, butiker för alla att besöka. En lite friare, mer småskalig variant av Stockholm Design week kan man säga. Och framförallt i en härligare tid på året. Den andra är ju i februari…

Jag var idag bjuden till en lunch i den så kallade Spökparken mellan Drottninggatan och Sveavägen. Jag har gått förbi tusen och en gånger men aldrig varit inne där. Vilken liten ljuvlig oas.

Här var det visning av två helt nya produkter från Korbo. De är kända för sina ikoniska korgar men nu kommer de alltså med två helt andra saker: Eldverktyg samt en oljemarschall.

Du känner igen dessa korgar kan jag tro. Korbos klassiska korgar och nu fick jag höra att de håller i 250 år. Inte illa det va?!

Får se hur jag är om 201 år…

Kristin från Korbo hälsade oss välkomna. Det är första gången de gör produkter som inte är korgar. Som…

… riktigt snygga eldverktyg och de där oljemarschallerna i första bilden.

Vilket bord, så otroligt lyxigt att få sitta här mitt i stan i lugnet som ändå infann sig.

Tunga pjäser detta. Och som sagt, de släpps i höst så om vi bara för en stund bortser från de väldoftande syrenerna så kan vi drömma om mysiga mörka kvällar i november med dessa ute på altanen, trädgården eller trappan.

Kolla in Stockholm Creative Edition och se vad du kan få uppleva i stan denna helg. Inte missa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.