Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 juni, 2023

Jag blev mulad av sommaren!

Jag skulle gå ett ärende i vårt område, det är inte många hundra meter jag skulle gå men det var som om jag blev mulad av sommaren på den korta promenaden.

I vårt område så ligger det lite allmänningar inkilade mellan husen och gatorna och de är så klart skönare att gå via dem vilket jag gjorde nu. Uppe vid trapporna som går igenom det som kallas Kokosparken här, slår dofterna emot mig som en käftsmäll. Det är syren och tändvätska till alla grannas kolgrillar i en gigantisk sommardoftande cocktail. Jag måste hejda mig och ta in alltihop. Som att jag vill lagra känslan, att ta med mig detta nu till senare. Inte glömma stunden. Den som kostar exakt noll kronor men är värd miljoner.

I samma sekund jag jag drar in alla dofter tänker jag även på ljuden. Koltrasten som går helt banans i björken bakom mig, svalorna i skyn och barnens skrik på fotbollsplanen. Så mycket sommar i dem med.

Vidare på min promenad, denna gång hem igen, ser jag på håll det sötaste jag sett 2023. Ett litet nyfött rådjurskid amma sin mamma mitt på vår gata. Mamman tittar på mig, vi båda står helt stilla som om vi var två cowboys i en vilda västern film, båda redo att göra ett drag. Hon börjar backa lite försiktigt och det lille kidet vacklar till och på sina tunna ben som tills nyss aldrig stått upp vacklar till och faller. Men snabbt reser sig och springer efter sin mor.  Jag står med öppen mun och bara gapar av upplevelsen.

Väl hemma igen har maken skapat en enastående grillmiddag och grilloset får samsas i min näsa med syrenen. Jag blir nästan snurrig av alla intrycken jag mött på så kort tid. Detta blir en bra sommar känner jag nu.

Det finaste man har ställer man på bordet – tyckte Bernhard och hoppade upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.