Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 september, 2023

Grilla rispapper – som en asiatisk taco!

Jag har ju glömt att visa en grej vi gjorde i sommar, i huset vi hyrde på Gotland – nämligen att grilla rispapper.

Att göra färska vårrullar, eller sommarrullar som de också kallas av rispapper är ju bland det godaste som finns. Och att sedan fritera rispapper för att använda som “kex” till snittar är en riktig favorit. Och nu gjorde vi något nytt med dessa nästan genomskinliga tunna rispapper och det blev ju nästan också något helt annat.

Och om du gillar taco samt asiatiska smaker så är detta din grej. Som en kombination av flera världar med det lite hårda mexikanska tacoskalet för att fylla med allt det du gillar och sedan rispappret som ger en touch av Asien – ja så kan jag sammanfatta det.

Grilla rispapper – som en asiatisk taco!

Ingredienser:
Rispapper
Och sedan det du önskar fylla rispappret med med protein och grönsaker.
Sås förslagsvis srirachamajjo

Gör så här: Förbered alla ingredienser som du önskar fylla rispappren med. Vi hade rester kvar från grillmiddag så det var bitar av fläsk och korv. Samt tunt skuren salladslök och färsk bladspenat.

Lägg ett rispapper på en tallrik eller skärbräda och fördela de olika ingredienserna över ytan.

För över rispappret med fyllningen till den heta grillen med stor stekspade. Omgående börjar rispappret att “bakas” och poppa upp. Ta den från grillen till tallriken och vik ihop till en taco på en gång, medan den är varm och mjuk. Välj om du vill ringa sås över innan eller efter du vikt ihop den. Servera omgående.

När jag plåtade lade vi också på hamburgerost men det blev inte så jättebra då den behöver ligga längre på grillen för att smälta. Rispappret reagerar snabbt på värmen från grillen så osten hinner inte smälta så det var värt det så att säga.

Idag är det redan 2.a september och det känns både som igår och för en evighet sedan vi hyrde huset på Gotland. Jag har konstaterat att svalorna lämnat oss och fåglarna har helt klart tystnat. Jag väljer att njuta av den mysiga tid som kommer istället för att sakna det som varit. Och så tacksam över de dagar vi fick lediga tillsammans. Men så klart får jag ett lite nostalgiskt sommar-tillbaka-längt när jag ser mina stora killar stå där vid grillen barfota.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.