Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 september, 2023

Spesso, Kermit, tidsresa & Bio Aspudden

Det är roligt hur livet går i vågor och ens vänner följer med samma ström. Allt har sin tid och man omringas av en sak, en företeelse i taget nästan. Jag minns en sommar jag och maken var bjuden på åtta bröllop (och lägg också då till fyra möhippor!) så man var inne i ett spinn av bröllopsyra hela tiden. Sedan kom en era av väldans massa barnkalas med jag vet inte hur många bruncher varje helg. Och nu duggar 50-årskalasen tätt måste jag säga. Ja, det skulle de ha gjort lite tidigare egentligen men då den där kända pandemin slukade ett par av dem så är vi nu igång på riktigt tycker jag.

Jag är så glad över att ha underbara vänner som gillar att ställa till med kalas (kanske just därför vi är vänner…) och se till att det skapas dansgolv runt om i stan. Och att få fira en kär vän är väl det allra härligaste.

Nu var det en av de bästa som skulle firas och för det mötte jag  först upp J och M på en förförfest med en lunch på hög höjd, nämligen på Spessos takbar.

Jag har inte använt mycket av mina “Meldelhavskläder” denna sommar. Du vet de där kläderna som kräver tropiska nätter och solbränd hud. Nu när det var lite mer än bara en middag utan en ringt festfest och jag inte kommer få mer solbränd hud än detta så fick spaghettistrap-linnet lämna en trygg förvaring i garderoben för att lufta sig. Och för att maxa denna outfit så tog jag Kermit som stilförebild och tog även mina gröna byxor.

Sedan åkte vi hem till L för en riktig förfest med dela sminkspegel i badrummet och föna håret. Det var inte igår jag hade en sådan grej ihop med väninnor. Något väldigt nostalgiskt över det, en liten tidsresa.

Sedan en taxifärd till Bio Aspen i Aspudden som för kvällen då abonnerats av festobjektet.

Och hon har helt klart en förkärlek för 50-talets inredning så hon var ju ett med denna inredning som har räddats från det tyvärr nedlagda legendariska Konditori Valand på Surbrunnsgatan om nån minns det. Och här kan vi snacka om äkta tidsresa.

Sedan följde en kväll av god mat, skålar, skratt, tal, tårar, sång, musik, dans och ett hejdundrande firande. Grattis till världens fräschaste 50-åring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.