Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 oktober, 2023

Kylskåpshelvete

Nu är vi ute ur detta och jag orkar lägga upp här. Det har varit jobbigt och osäkert i vårt kök ett tag så jag har duckat men sen var det ofrånkomligt, vi var tvungna att ta tag i det hela.

Om du minns så hade vi ett riktigt helvete med vårt golv, se HÄR, som fick en fuktskada och blev liksom en större grej då det blev en konflikt mellan försäkringsbolag och vi var utan diskmaskin och köksgolv i 13 (!) månader.

När vi nu upptäckte att det inte ens ett år gamla golvet har börjat bukta vid vårt gamla kylskåp också bävade vi för ännu en renovering.

En rensning av kylskåpet blev en intressant bieffekt av det hela.

annons

Vi drog ut skitkylskåpet som bara varit paj och strulat under lång tid (bland annat börjat pipa om nätterna och väckt hela familjen) och såg att det läckt (Märkets slogan är for a lifetime. Inte riktigt så va???). Det var fukt i golvet men vi tänkte inte dra upp detta golv ännu en gång. Så byggfläkt fick torka ut och vi kunde se att det var på en sådan pass begränsad yta så vår åtgärd fick stanna vid detta.

Nytt kylskåp köptes och levererades till trottoaren. Det var spännande att bära in det gamla och bära ut det gamla. Inget man liksom lyfter upp på höften och lätt springer runt med. Jisses vilken pärs men tur maken är stark som en björn och äldste sonen verkar ha fått sin fars gener.

Det stökiga är att det gamla kylskåpet, som var där när vi köpte huset, inte är i standardbredd var asdyrt, över 35 000 så det fanns inte på kartan att köpa ett likadant nytt. Så ett nytt kylskåp i standardmått för 10 000 fick bli lösningen och så får vi försöka sätta in täckskivor eller något där de 5 cm luft är nu, 2,5 på var sin sida. Det är helt klart bättre än 25 000 fattigare.

Nu står kylskåpet i köket och golvet har gått tillbaka till sin storlek men med en mörk fläck. Ja, det är spännande att bo i hus…

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.