Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 november, 2023

Lagom läskig workshop, pysselverkstad för barn

På självaste halloween, 31/10 hade jag den stora glädjen att hålla i en workshop, pysselverkstad för höstlovslediga barn på Åkeshofs slott. Jag som dagen innan varit med i Nyhetsmorgon och bjudit på inspiration av det lite läskiga slaget fick nu skifta fokus.

Lagom enkla pyssel för dem att klara själva men samtidigt roliga och utmanande så att de kände sig stolta över sina alster. Samt då med lagom läskiga attribut som spindlar, spöken, pumpor mm. Ja, lite så tänkte jag när jag planerade och la upp eventet.

Detta var faktiskt första gången jag höll i workshop för barn. Jag har haft events och workshop för vuxna flertalet gånger och några där det varit medföljande barn men fokus på vuxna så detta var både superkul att testa nytt och nervöst. Är jag tillräckligt pedagogisk så barn klarar av det jag visar? Jo, men det gick jättebra. Och det var så kul, gav helt klart mersmak.

Det var fint höstpyntat både utanför och i Orangeriet som tillhör själva slottet.

Och jag bullade upp 6 stycken olika stationer med pyssel. Jag hade lurat med mig mamma, dotter och äldste sonen som assistenter. Det var tur för det blev full drag när alla var på plats.

Några av de pyssel jag hade med material för.

Så duktiga barn som snabbt kom igång i sitt skapande. Så roligt att se hur de liksom bara hugger in och är inte så oroliga för att det ska bli bra. Vuxna har en mer försiktig approach och vill göra rätt.

Som sonen som skulle göra ett spindelnät av silkespapper. han gjorde lite på känn och det blev ju hur läckert som helst. Inte alls efter min beskrivning men tur det – det blev ju bättre.

Sedan var det spökfika för alla.

Ja så kul det var. Och på lördag 11/11 är jag där igen men då med pyssel för vuxna i kombination med lunch. Det ska bli så trevligt. Kanske vi ses?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.